lördag 26 juni 2010

Midsommardagen.

Dagen började med att kl ringde 0730. Tur att jag bara drack vatten i går.

Kl 0900 prick var vi hos vännerna Susanne och Micke. De var redo när vi kom för avfärd. Men givetvis så var jag tvungen till att ta fram "Bertil" så vi kom på bild allihop.

Lite molnigt var det och ett par droppar kom det också. Det skulle inte regna i dag sa vi bestämt.
Så det kom inte mer efter det.

Mörarp, Ängelholm,Ö.Karup, Skottorp, Menlösa, Våxtorp, Hishult, Knäred, Hinneryd, Nöttja, Hamneda, Pjätteryd, Älmhult, Virestad, Eneryda, Vislanda, Väg 126 till Ryd, Urshult, Tingsryd, Väg 120 till Rävmåla, Eringsboda, Mot Backeryd, Hjotseryd, Abborramåla, Stockholm, Örseryd, Björkeryd, Rödby, Bräkne Hoby, Gamla riksväg 22 till Åryd, Mörrum, Olofström, Näsum Arkelstorp, Hjärsås, Knislinge, Hässleholm, Finja, Tyringe, N Rörum, Snälleröd, Färingtofta, Riseberga, Ljungbyhed, Stenestad, Åvarp, N Vram, Mörarp. 54 mil.


Första fikan tog vi mellan Hinneryd och Nöttja. Det var gott och sträcka på benen och ta en kopp kaffe och en god macka. Lite snack om Mc blev det också.
När vi är mätta och goa kör vi vidare. Jag först och Thore efter mig sedan kommer Susanne och Micke sist.
Vi kör på en ganska så smal väg mycket skog. Jag sa till Thore att det är skönt här inte kommer så många bilar. Helt plötsligt så dyker det upp en fjorårs älgkalv på min vänstar sida. Jag skrek till Thore och bromsade allt vad jag kunde. Men som tur var blev kalven rädd och tvär vände in i skogen igen. Skit vad stirrig jag blev. Jag var tvungen att stanna och gå av mc för att få ner pulsen lite.
Ibland har man tur. Det hade varit bättre med lite mera trafik och mycket mindre med älg.

Vi kör ca 10 mil sedan så tar vi en bensträckare det är skönt samtidigt så hinner vi snacka lite med varandra och kolla kartan vart vi ska köra. Vi hade riktigt vaga mål om var vi skulle hän i dag.

Thore ville jag skulle stanna vid en parkering med en bänk men tyvärr så finns det inte så många sådana i dag. Så han fick nöja sig med diket. Men visst ser det ut som han har det riktigt skönt där.

Middagen in tog vi i Rävemåla. Restaurangen ligger precis vid rondellen. Vi trodde att det var ett samhälle men så var det inte. Där åt vi lax med dillsås, Karrèkotlett potatis och sås. Ja de va gott. Vi var super hungriga så då hade nästan vad som helst slunkit ner.

Vi fortsatte mot Eringsboda och så kom vi till något som heter Stockholm, Ja det var bara en liten håla.
Vi körde på Utvandrarnas väg. Hur fint som helst.

Många samhälle slutar på Måla. Här har vi hittat en fin skylt, men vi fick vända här för det var bara grusväg och det vill vi inte köra på.


Nu har vi lämnat Blekinge och kommit till Skåne län. Här är vi precis utanför Olofström mot Näsum när vi tog en liten rast.



Här har Thore gömt sig bakom ett träd.


En lite diskussion om vägen och vart vi ska tanka. Vi hittade en Pump i Näsum så där fick vi fylla ända upp till tummen. Nu har vi så vi klarar oss hem.
Än har vi långt att köra ca 13 mil innan Mörarp är i sikte. Det tar dubbelt så lång tid att köra med mc än med bil. För vi vill absolut inte köra på motorväg. Helst inte på väg 21 heller. När det ska vara små vägar med 70 eller 80 som hastighet det är perfekt. Men då tar det tid också.
Vi var hemma i vårt garage 2245. Då har vi varit iväg sedan kl 0900. 13 timmar och 45 minuter det kan man kalla för en heldag på motorcyklarna.
Skönt och vara hemma?? Jajemänsan det är de. Nu har vi fikat på lite gott och varmt te och knäckemacka till. Det ska bli skönt och lägga sig efter all denna friska luft vi har fått i dag och alla våra upplevelser vi har haft. Det har varit en riktig lyckodag. Den ska vi suga på länge.
Tack Susanne och Micke för en superdag.








2 kommentarer:

  1. Det kallar jag livskvalitet. Visst ska vi leva medan vi kan. Jag lovar dig att hamnar du, om en 30 år på Bokliden, har du nog en del att prata om:) Men det är ju en evighet till dess. Vi ska hinna med mycket innan den dagen.
    Villagatan har ordat.

    SvaraRadera
  2. Tack för de orden villagatan de är så sanna så. Längtar tills vi ska träffas, det är också livskvalitet med råge.

    SvaraRadera