lördag 3 mars 2012

Ja då var det helg igen:)

Ja nu har det gått en vecka sedan sist jag bloggade. Det har varit så mycket denna vecka.  Barnbarnen kom förra torsdagen när Thore var ledig. jag gick hem kl 1800 så vi hann och mysa lite. Det blev en riktig härlig taccos kväll.



Här har Ella hittat Mias gamla solglasögon och så är hon lik sin bror och gör kontiga miner.
Vi hade bestämt att fredagen skulle ägnas åt en överrasknings utflykt för barnen här. Vi körde hemifrån kl 0930 för att vara på plats kl 1000. Vart ska vi frågade de stup i kvarten och jag ska vi kan inte säga det för då är det ingen hemlighet längre. Men vi ska till Ängelholm. Åsa ringde och berättade att Marcus inte vill med och titta på Madonna på Ullevi i sommar så då får jag ju ställa upp stackars mig:) Nä det är inte synd om mig det ska bli superroligt.

Äntligen så är vi framme på F10. Här sa jag låg er pappa i lumpen. Det tyckte grabbarna var kul. Vi skulle på Flyg museumet. Vilket häftigt utflycktsmål.
In och betalade inträdde vi var de första som gick in och vilken tur det var då. För vi skulle flyga simulater runt på Bjäre halvön. Isac fick bricka nr 1 alltså var han först. Det var nästan som att flyga på riktigt. När man svängde så kändes det i hela kroppen. Härligt.

Nummer 2 fick Jacob det var lite tvekan från hans sida men efter lite övertalning så var det inga problem. Han var jätteduktig. Isac krasch landade men Jacob gjorde en fin landning precis där han skulle på banan.



Så var det min tur. Jag älskar ju att köra både bil och motorcykel så givetvis var jag tvungen att prova på detta också. Jättehäftigt. Jag gjorde en fin landning. Gubben som hjälpe till där höll min hand lite väl mycket. Jag hade hellre gjort allt själv men tyvärr var han så super gammal att jag inte kunde säga till honom. Han tog sitt jobb på riktigt allvar. Han har säkert jobbat med detta sedan ungdomen.


Ella fick inte flyga bara titta på. Men som den busungen hon är så ställde hon sig mitt i gången och sa här kommer ni inte fram.


De var verkligen ett super fint ställe för ungarna de kunde går runt hur som helst nästan. Vi fick en uppgift när vi kom. Det var att leta upp nalle piloter, det skulle finnas 8 st. Det tog ett tag och leta upp dem för de var svåra och se. När man var klar med det så fick vi kolla på ett bord och bestämma vad man vill vinna och så lämnade vi lapparna och hoppades på vinst.


Tyvärr så var det ingen av dessa barnen som vann något. Men vad gör det vi hade en super härlig dag.

 Här har Ella hittat en farbror som hon kan hålla i handen. Det var en kapten från Österrike.



När man inte får flyga simulater så får man ju flyga ett annat flyg plan.


Man fick inte trampa ovanför där Ella ligger men det stod ingenstans om man fick ligga här och eftersom det verkade vara kul så var det väl bara till att göra det tänkte Ella.


Vi avslutade vår utflyckt med ett besök på MC Donalds. Gott nä det tycker jag inte men barnen gilla det så det var därför vi var där och för att vi inte hade så mycket tid på oss.
Kl 14 skulle vi vara hemma för våra gäster från Göteborg ska komma mellan 14-15.
De var super nöjda barnen när de träffade sin mamma.

Jag och Thore hann och greja lite hemma innan vännerna B-M och L kom från Göteborg. De ska sova över hos oss eftersom de ska med på vår Ycc tura i kväll. Det var kul att de kom. Vi hade ett par timma till snack runt köksbordet innan det var dags för att gå till tåget och träffa de andra yccarna på Knutpunkten.


Här är en del av samlingen. Vi var 21 stycken som åkte över och åt god mat på båten. Vi åt en buffé som var super god.


Ett stopp hade vi på Bishop Arms medan vi väntade på tåget mot Bjuv som vi skulle åka med.


Jag fixade allt med denna tura och som tack så fick jag denna fina Bärgaren av Kenneth Mulé Loven. Tack för det. Han hade ingen aning om att detta är min favorit. Nu måste jag ju berätta hur det var. jag Isac och Thore var på bio och såg filmen Cars. Helt ny var den och vi hade ingen aning om hur den skulle vara. Men det visade sig vara en super fin film, hur kul som helst. Givetvis så fanns det ju olika bilar att köpa som var med i filmen. Den blev en riktig favorit hos pågarna och även hos mig.

När vi lekte med bilarna så skulle Isac alltid vara antingen Blixten Mac Qvinn eller scheriffen, Jacob skulle vara italienaren som gillar Ferrari och har en truck som bytar däck på noll tid. Cissi fick vara Sally. Jag fick vara Bärgaren som var gammal och rostig. Då fick Daniel vatten på kvarnen och sa att det är precis som farmor, hon är gammal och rostig. Dålig uppfostran.


Därför så blev jag glad när jag fick denna fina legobärgare. Den ska stå på hedersplats.
Jag ska kanske berätta varför jag fick den av Mulé. Jo för att jag kör Victory, Jag har aldrig haft besvär med att starta den men det bjuder jag på.

B-M och L körde hem på lördag middag och då gick jag och Thore ut på en långpromenad här i byn. Härligt väder var det.

På söndagen så körde vi till Bromölla och Claessons motor, de hade öppet hus och då var givetvis Victory klubben på plats. Sen blev det en middag hos Dorothy och Claes-Göran. Där träffade vi Anton, Frida och lilla söta Chelsea. Fick fina tips på namngivningspresenter.

 I måndags så var jag på EBR kurs det betyder elektronisk batch dokument fast då på engelska. Jätte kul när man får erbjudandet och var med om något nytt från början.

I tisdags så var jag på kvalitetsforum vilket också är kul och intressant.

I onsdags så var det kvartsamtal (PDP) samtal med gamla chefen. Alltid lika kul och prata med henne, där tar man upp vad som har hänt under året och hur man ligger till i planeringen och där får man ett personligt betyg också. I år som är för förra året fick jag bara en femma. Vi kan få från 1-9 och nu flera år på rad har jag fått en 6a som betyder att man gör ett fullgott arbete och ofta över det man ska. Nu blev jag arg för jag fick bara en 5a och det betyder fullgott arbete. Nä det är jag inte nöjd med. När jag började med att argumentera om att jag gör så mycket mer med Ebr, kvalitetforum och certifikaten så säger hon, ja men kvalitets och certifikat är ju gammalt nu och Ebren kommer först detta året. Samtalet var ju en avslutning på 2011. Ja jag gav mig inte jag vill ha en 6a eftersom jag gör ett fullgott arbete och ofta där över. Men chefen gav inte sig heller. När det är inte mycket man har att säga till om. De säger att detta samtalet är  till för oss oss arbetare. Ja säkert är det de. Cheferna sitter på ett möte och tar upp oss arbetare och så bestämmer de gemensamt vad vi ska ha för betyg. Det enda positiva med detta samtal är att chefen inte hade något negativt att säga om mig och inget från de andra cheferna heller. Vi har riktiga skräck exemplar på samtal mellan kolleger och chefer där chefen säger att kollegerna inte är värda ett enda dugg. Där chefen går till person angrepp vilket är fruktansvärt.

Jag får väl leva med min femma fastän jag inte är nöjd med den det kunde ju ha varit värre. Men sedan så är det svårt att hålla motivationen uppe om man inte får betalt för det och visad uppskattning. Men å andra sidan så behöver jag inga klappar på axlarna det gör bara ont och det betalar inga räkningar till mig.

I torsdags så var det simmet med Jacob som vanligt. Ella och Isac är dåliga i kräk sjukan och feber. Men Jacob var ju frisk så han skulle ju simma så klart. Mysigt han fick bada ett bra tag efter simskolan och det tycker han är mysigt.

I fredags så visste vi att vi inte hade något att köra på vår linje så vi planerade att gå hem kl 13. Jag tog spring kläder med för att jag skulle ta en tur i Pålsjö skog. Men chi fick vi. Jag och Ghina fick vara snälla och jobba enda till 1750 så det blev lite mer än en timmes övertid. Men det var bara för att hon skulle slippa åka in och göra klart testkörningen nu i helgen. Det var lika bra och göra det klart i fredags. När jag körde får jobb så ringde jag till Daniel och frågade vad de gjorde de skulle precis grilla. Då kommer jag, går bra sa han. När jag kommer hem ringer jag till Thore för att höra var han är. Hemma snart säger han. Jaha men jag ska inte var hemma utan ska till Daniel och äta. Jaha jag handlar med något så kom du också. Vi hade en härligt mysig kväll god mat och roliga busungar. Lite tråkigt för nu hade Jacob kräk sjukan.

I dag så har Isac spelat fotbolls cup i Hyllinge. Eftersom det var ute och Jacob inte var bra så var han och Ella här de kom 0730 i morse. Jacob var hyfsat pigg kunde till och med äta lite frukost men sedan så fick han lägga sig på soffan och vila lite. När han blev pigg igen så satte han sig vid datorn och spelade lite spel medan jag strök min tvätt. Ella lekte och tittade på Pippi så klart. En runda till lekplatsen var vi tvungna till att göra eftersom man behöver lite luft. Det gick bra för fotbollskillen den vann hela cupen. Då blir man stolt.

När de gick hem så åkte jag och Thore till Pålsjö skog för att köra lite intervall träning. Vi tog först 3km runda för lite uppvärming, dödens trappor sprang vi upp och ner för 8 gånger. Gissa om vi var trötta sedan. Var det nog? Nej trapporna ner mot Pålsjö krog ner för en halva och så upp för den igen ner för de två halvorna och så upp igen, nerför hela trappan som är i tre dela och så upp igen, Ner den sista gången. Vi sprang bort till kinesiska muren. Hjälp hur ska jag orka upp här det snabbaste jag kan. Ja det var inte lätt men två gånger gjorde vi det. Jaha sa Thore vilket håll ska vi springa nu då. Ner ska jag vi ska upp för Pålsjö backen. Fy fasiken vad ont det kommer att göra. Det gick inte lätt men upp kom vi. Vi tog och sprang in i skogen och sprang på två km rundan. Där kom jag på att vi skulle springa det fortaste vi kunde mellan markeringarna. Det är inte så jättelångt mellan markeringarna men gisses vad det tog på krafterna. Den allra sista tog vi två markeringar. Väl framme vid bilen så var det skönt att det var över.

Nu har vi tagit ett värmande bad och ätit en god middag. Ett avsnitt av Morden i Midsommar och nu lite sing a long snart är det dags för sängen. Vi ska upp tidigt i morgon det är ju Vasaloppet årets härligaste idrottshändelse på TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar