söndag 16 november 2014

Middag med vänner

Elias vaknade 0630 och låg kvar till 7 och snackade. Då gick jag också upp för jag skulle ta en snabb runda i byn innan frukosten och Leo sov så gott. När jag kom hem var frukosten klar och de tre åt och hade det mysigt.  Jag fick hjälp av Leo och fixa håret. Han fönade det till mig, vår nästa stjärn frisör .

Vi gick till lekan en stund och hade vars en banan med så det blev en liten picknic där. Leo har den mest fascinerade fantasin som finns. Ganska så lik sin mor. På lekan så stod han i caféet och sålde kaffe och tårta som aporna kokade och bakade. Så kom mormor och morfar och handlade.  Vi fick plats på gungorna när vi skulle äta och dricka men var tvungna och komma tillbaka med kopparna för apan skulle diska. Vilken härlig lek.

När vi kom hem så hade morfar och Leo lite cykelverkstad. Det är sådant som behövs ibland. Jag och Elias gick in och började på lunchen. Mums med falukorv och potatismos. De åt så duktigt båda två utan tjat. Skönt. Leo och jag fixade med Thores telefon så han kan kolla på Lego .com där. Inte riktigt vad Thore gillar med ibland så får man offra sig.

Jag och Elias gick in och la oss i min säng och Thore och Leo åkte till Jan-Åke på kalas. Elias fick sova i min säng eftersom jag inte kan lyfta upp honom ur spjälsängen. Han sov gott i ett par timmar sen låg vi på soffan i en halvtimme och mös.
Ella ringde och sa att Freja har tagit sina första steg utan och hålla i sig. Lika tidig som pappa och storebror.

Thore skulle baka pannkakor men jag kunde inte låta bli att börja på det eftersom jag var så uttråkad. Men ärtsoppan rörde jag inte det var helt och hållet Thores verk. Vilken succé middagen blev. Ärtsoppa med varmpunch och pannkakor till efterrätt. jag måste erkänna att soppan var super god faktiskt godare än den som jag gjorde sist.

Det blev en sen kväll men vad gör det när man har så trevligt, vi glömde bort och bestämma ny träff men det blir nog inga problem för den blir inte förrän i slutet på mars eller början på april.

Vi sov så klart lite längre än vanligt idag men det kunde faktiskt kvitta för så grå som denna dagen har varit. Vi sa när vi satt och åt vid  tiden ska det inte bli ljust än? Men nä. jag gick en sväng runt hela byn och Thore fixade lite med motorcyklarna de har ju varit framme för sista gången i år så de ska ställas in åt sidan ordentligt och stödet ska stå på en bräda. Han startade dem också och givetvis så var de i gång på första försöket. Så klart blir jag jättesugen på och ta en tur men jag kan ju inte hålla i styret än.

Jag gör min gymnastik som jag ska lite mer än det står på pappret men det kvittar nog så länge det känns bra. I morgon ska jag inte gå i byn utan ta Tollarps rundan det kommer att gå bra.

I början på vårt liv här i byn så var vi fyra som umgicks ganska mycket och nu har jag dragit i gång en grupp på FB så ska vi se om vi får till en träff. En sa ja direkt en sa kolla upp det och en har inte svarat än. Vi får ha knytkalas för jag tog en fredag när Thore jobbar och jag kan inte göra så himla mycket. Men vi ska nog få till en trevlig kväll.

Nyheter och väder på tvn jaha massor med elände och så fortsatt grå väder med regn och blåst men ändå en +8 grader. Jaja det får väl bli regnkläder i morgon då på rundan för ut det ska jag.

Nu säger jag god natt och sov gott.

1 kommentar:

  1. Vilken mysig helg ni haft! Grått, ja herregud, att det bara kan va så mörkt, hela tiden! Blåsigt också, igår iallafall!

    SvaraRadera