onsdag 9 mars 2011

Snacka om kommunikation

Ja så var det den internationella kvinnodagen, fettisdagen och G-L och Bengts bröllopsdag. Jag märkte inte av att det var den internationella kvinnodagen här hemma för jag fick själv dammsuga. Haha. Jo nu när jag tänker efter så lite för mannen var och köpte en torktumlare. Egentligen inte till mig utan till oss. Undrar om han ser det på samma sätt. Jag ska fråga honom vid ett tillfälle.

Ett långt mail till Helsingborgshem fick jag ihop med en massa bra bilder så får vi väl se om det blir någon respons på de.

Jag jobbade bara till kl 18 för jag och vännen Eva skulle gå och höra på "Snacka om Kommunikation" med Lasse Gustavsson brandmannen från Göteborg och så Thomas Pettersson stå up komikern. Vilken fantastisk kväll det blev. Spännande och höra om hans liv efter olyckan, hur viktigt det är att vara närvarande i ett samtal.
Han berättade en grej som var så söt. " De var på hamburgar restaurang och på den tiden fanns det ett bollhav där. Sonen lekte i bollhavet och en tjej kommer fram och frågar Vad har din pappa gjort? Sonen tittar frågande på henne och så på pappan, skakar lite på huvudet och fortsätter och leka, tjejen frågar igen och sonen leker vidare vid tredje frågan så tittar sonen upp och säger med ett leende Han har ätit hamburgare."

Kanske inte var tjejen menade men det var ju så det  var. Att pappa var brännskadad var inget som sonen tänkte på eftersom det var så hans pappa såg ut.
Det blev många goda skratt men också många eftertankar på hur vi gör och hur vi tänker.

För en del år sedan så hade en utbildningsdag på jobb där vi jobbade med en kommunikations form som heter Kazisen tror att det stavade så. Vi fick en bra bok som jag läste lite i men sedan blev liggandes. Jag har tänkt flera gånger genom åren att jag skulle läst den men så har det inte blivit. När vi skulle flytta så kastade jag boken eftersom "Har den nu legat där i många år utan jag har rört den så kommer jag nog inte till att röra den igen" Alltså åkte den i soporna. Det var denna metoden av kommunikation som Lasse förespråkade och den är inte helt fel.

Thomas Pettersson är en man som inte behöver öppna munnen utan man skrattar. Jag såg i går att han har väldigt stora händer riktiga pianofingrar. Han pratade också om det här hur vi kommunicerar man och kvinna eller som han sa kärringar och gubbar. Vad orden har för betydelse, gamla ord och nya ord.
"Sonen som var i 14 års ålder gick om kring och muttrade att det suger och det sög och Thomas fattade inget så han frågade vad menar du. Jo sa grabben Alltså Stina suger jag gillar inte henne. Då säger Thomas så var det inte på min tid för den som sög var bra"

Ibland säger man "det kan jag inte säga på rak arm"  nähä kan du säga det på krokigt ben.
Thomas var på kulijuli och då stod det i HD Thomas P uppträdde i bara skjortarmarna, kan ni tänka er att han står på kulijuli scenen i bara skjortarma och inget mer.
"Ni kvinnor gillar bijouterier och accessoarer det är ju bara en massa skit som inte är till någon nytta alls medan vi män vi gillar också bijouterier när det gäller bilar. Ju mer bijouterier och accessorarer där finns i en bil desto bättre är det"

Det blir ju inte alls kul när jag försöker att återskapa det här men vilken kväll det var vi skrattade så tårarna sprutade. Vilka killar.
Efteråt så åkte vi hem till mig så jag fick visa Eva vårt nya hem och så tog vi en fika innan hon tog pågatåget hem.

Nu har Helsingborgshem ringt de ska skicka en städ firma till Mias lägenhet så den ska bli riktigt ren. Konstigt att de inte gjorde det från början.

Jag läste i en tidning att spelmannen Calle Öst sa

" Ibland håller vi ihop, ibland ryker vi ihop, men ihop är vi.

2 kommentarer:

  1. Jaha, så då blir där städat nu. Hur blev det med tapetseringen då?

    SvaraRadera
  2. De ska tapetsera i hallen och köket inom en månad.! men stora rummet ska jag ta själv för de gör inte det. Vi ska skruva ner gardinhållarna i dag i köket så de tapetserar bakom. De har de inte gjort i storarummet.

    På tisdag ska städfirman komma så jag ska dit på tisdag em och kontrollera med de vita handskarna. Haha

    SvaraRadera