måndag 2 augusti 2010

Sista helgen innan allvaret.

Vi kom hemifrån ca 0930. En lugn tur i regnet det är lite tråkigt och köra när det regnar. Vi tog den första ben sträckaren i Göteborg, lite vatten och tankning och toabesök. Som tur var slapp jag tanka det gjorde Thore.

Vi körde vidare och snart så börja det bli dax för en lunch och då hittade vi ett fint ställe som ligger ganska högt upp. Ödsmåls Café och utsikt precis ovanför Stenungsund. Det var lite synd att det var så dåligt väder annars hade det varit super mysigt och sitta ute och äta där.

Nu fortsatte vi färden mot Tanumshede och hotell Vinbäck. Regnet lugnade sig lite så det var lite lugnare och köra. Vi var väl framme vid 1430 tiden och då var inte vårt rum klart men det gjorde inget för vi blev bjudna på kaffe och kaka medans vi väntade. Mycket gott.

Vi fick vårt rum precis där vi ville ha de, med en lite uteplats så vi hade möjlighet till att sitta ute och titta på naturen och mysa i det fina vädret som vi inte hade. Men man kan inte få allt. Vi hann till och med och vila lite innan våra goda vänner från Östnor kom.

En liten promenad där ute medans vi väntade och så kom de. Jättekul och ses vi har inte träffats på ett år så det var på tiden.
De hann bara och packa upp lite och byta om för vi hade bokat bord på Tanums Gestgifveri. Fint som snus ska det vara.

Vi hade lite tur för det var uppehåll när vi tog promenaden på en km dit. Skönt och gå så nu hade vi tid och prata lite också.

Här sitter vi fyra vänner och avnjuter en mycket god middag. Det är ganska kul med detta Gestgifveri för det är ett av Sveriges äldsta gestgifverier som har varit i drift ända sedan de byggdes 1663.

Ett gammalt men fint hus det är kul när det är bevarat inne också, gamla möbler och saker. Här åt som sagt en mycket god middag och drack gott till. Thore drack den goda Grebbestads ölen. En sen kväll blev det eftersom vi hade mycket och ventilera.
Men frukosten serverades från kl 8 och då var alla fyra Olsson på plats. Det är något visst med hotellfrukost mycket gott var det.


Jag anmälde mig som frivillig chaufför denna dagen. Färden gick till Nordens Ark som ligger utan för Hunnebostrand. Där är en djurpark med utrotningshotade djur. Vi hade tur som kom dit tidigt så vi behövde inte trängas med varken vuxna eller barn. Jätteskönt. Där tillbringade vi ett par timmar. Sedan så var det dax för lunch som skulle innehålla färska räkor. Vad gör man då. Jo då kör man till Smögen och går ner i hamnen och beställer färska räkor. Mycket gott. Det är väldigt stor skillnad på färska och frysta räkor.

Efter Smögen så blev det en tur till Fjällbacka för att se om de behövde någon hjälp med att lösa något mord. Men nej tack sa de här är inget mord idag. Det blev en fika på Café Skafferiet i stället och det var inte fel. När vi satt där så kom det massor med folk som var så finklädda så vi blev ju så klart nyfikna. Två brudpar såg vi. Trevligt, den första var den finaste men så klart var den andra bruden också fin.

Nästa byhålla på vägen är Grebbestad också med en fin hamn med massor med båtar både stora och små. Här körde vi bara runt och tittade. Vi började bli lite trötta. Så en tur tillbaka till Tanumshede. Nu plågade jag våra kära vänner med en massa bilder på våra kära barn och barnbarn. Men till bilderna så bjöds det på ett glas vin och en öl. Så skönt väder vi hade nu när vi satt ute.

En promenad ner till byn tog vi och där hittade vi Kapten Viking som hade en god middag till oss och fullständiga rättigheter om vi så ville, och det ville vi.

Kaffet drack vi på hotellet efter att vi hade köpt glass på Bilisten. Här blev vi sittande och prata en bra stund.
Frukosten serverades kl 8 och då var vi på plats så klart. Sedan så packade vi ihop oss och tog våra bilar för en färd till Lysekil. En promenad runt i hamnen för och kolla båtar hus och allt som där var. Havets hus som är ett stort akvarium gick vi förbi. En fika i hamnen med glass det var tvunget i solen. Men än var det inte dax att ta farväl, vi skulle köra den sista biten tillsammans och åka båt över till Orust. Här skildes våra vägar åt. Vi skulle mot Tjörn och sedan Skåne, medan Åsa och Stefan skulle vidare till Uddevalla.

Vi har haft en sådan super härlig helg tillsammans. Det är kul när man har varit vänner i så många år och så träffas vi inte så ofta så då blir det extra kul.

När vi kom ut på E6an så var det bara till och ha gasen i botten så vi kom hem snabbt. Haha inte riktigt. Farthållaren höll hastigheten och vi lutade oss tillbaka. Ett litet stopp blev det Kållered för jag behövde vatten sedan så gasade på mot laxbutiken utan för Falkenberg där vi intog en god middag.

En riktig härlig helg. Borta bra men hemma bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar