söndag 15 augusti 2010

Lång helg

Fredagen som var ledig från jobb men inte ledig från mitt liv. Det blev en super härlig dag kväll natt.
Thore städar och jag fixar mat till kvällens kräftskiva. En god västgötapaj, en sallad, kräftor, räkor och ett gott bröd till det.

När vi var färdiga med allt här hemma så tog vi mc árna och körde till stan kollade Mia´s lägenhet, en tur till Yamaha center och tittade på nya motorcyklar. Tur att det är gratis och drömma och titta. Men det blev ingen affär.
En tur hem till Daniel och tittade på hans fina staket som han fick lite hjälp av sin pappa med. Det mesta jobbet gjorde han själv.



Fint blev det iallafall. Allt för att hålla denna lilla damen innanför. Hon försökte klättra på de men det tar nog något år innan hon kan klättra över det helt och hållet.
Det är alltid lika roligt att hälsa på dem.

När vi kom hem så gjorde vi oss fina och började greja med det sista innan våra småländska gäster skulle komma. Gissa om jag blev förvånad när jag kom ut i uterummet och sedan såg att solen sken på vår utealtan. Vi kan sitta ute på vår kräftskiva precis som man ska. Härligt.

Fina lampan fick vi ju ha. Vi satt ute länge så det blev lite små kallt innan vi flyttade in. Men vi tände ljus och tog på raggsockar så det var varmt och skönt och sitta i uterummet. Där satt vi länge. Sängen kallade men då var kl redan 0200 tiden går fort när man har kul.

En lång och god frukost på lördag morgonen innan vännerna åkte. Vi grejar lite och sedan så tar vi en promenad runt byn på en timme. Lite god paj till lunch sedan så var det soffan som gällde. Jag behövde lite vila med tanken på det är fest igen.

Här har vi ljuvliga Irene som bjuder på gulasch och 50 års fest. Vi träffad hos vänner för en del år sedan, och så kom de till Thailand när vi var där och vi blev goda vänner. Jättetrevligt är det. En glädje och vara vänner till Irene och Olle. Likadant och ha dem som vänner.
När vi var i Thailand kunde inte Irene bestämma sig för om hon skulle köpa en hatt eller ej. Men det blev ingen. När de hade åkt hem så köpte jag en med tanke på kvällens fest. Det var en lyckad skoj present som hon blev glad för.
Vi satt ute i ett stort tält det regnade och åskade men det var inte kallt som tur var. Vi åt god mat och god dricka fick vi. Massor med god musik och som vanligt kareoke var det. En grannkille sjöng exakt som Olle i Lasse Stefanz super bra. Sedan på Irenes begäran skulle han sjunga två Tommy Körberg låtar. Men herregud nu låter han som Tommy själv. Det var så jäkla bra och roligt.
Givetvis så varade festen till soluppgången men vi som hade festat på fredagen orkade bara till 0215 då körde vi hem.
En dag i morgon också. Vi hade lite på programmet. Men så blev det lite schema ändringar. Så vi hade helt plötsligt en ledig söndag utan planer vad gör vi då???


Jo vi tar en tur med gubbgänget. YCC klubben skulle köra till Osby. Ja jag visste så klart inte att det skulle bli en ren gubbträff och så jag. Det brukar alltid vara med någon tjej. Men det gick ju bra ändå.
Här har vi precis kommit fram till pizzerian i Osby. Vilken service vi fick där. De brukar åka dit en gång om året och har gjort så länge. Så det var kul. God mat de som tog pizza var nöjda och de som tog fläskfile blev också nöjd och vi två som tog sallad tyckte likadant.
Gissa om vi hade tur med vädret. En liten skur kom det men annars så körde vi efter regnskurarna. Efter Osby så kom solen jätte härligt.


Här vid Oderljunga så tog vi en benstäckare. Det var en super härlig tur.
Så nu sitter man här i soffan och bloggar och ska snart gå och lägga mig. En ny vecka är det i morgon. Härligt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar