tisdag 1 december 2015

Julmarknad i Schwein

 
När klockan ringde 0350 så var jag inte helt pigg men efter en dusch så blev det bättre lite frukost sen hämtade vi A för att fortsätta till Åstorp och möta upp I o B äntligen så kom bussen. Kallt som tusan var det.
I HGB möte vi upp alla utom en av våra vänner, här kom K o C, C o C och S o K. God morgon nu kör vi till Landskrona och hämtar några okända vidare mot Malmö och här står M och väntar på oss. Lite om lastning av folk i bussen och sen bär det i väg mot Tyskland och Schwerin. Här är det högt i taket med både prat och skratt. Det huggs till höger och vänster så det gäller att man är på hugget så man kan få in några riktiga femettor.
 
Båt från Gedser till Rostock, det såg ut som en fin by vi har aldrig varit där så det var kul och se lite. Där släppte vi av lite folk och så fortsatte vi till vårt mål. Jätte fint hotell bara 5 minuters promenad till julmarknaden. Den var liten och fin. Fredagskväll spenderade vi med Vi åt på en av Schwerins bästa restauranger. Gott var det.
Ett besök i hotellbaren gjorde vi innan vi gick och la oss, det blev en tidig kväll.
  
 
 Lördag morgon så snöade det lagom till vi skulle gå vår stadsrundvandring. Vår guide Marie var duktig väldigt kunnig och påläst. Så det var värt och gå i snön och lyssna och kolla på alla fina byggnader.
Schwerin till hör gamla DDR och jag har alltid haft tanken att det ska vara grått och mörkt och ruggigt. Men här var det jättefina hus, de hade haft tur under kriget det blev inga bomber i den stan. Vilken tur.
 

Jag tänker inte berätta historien om stolpen här i mitten, men var sida har en egen historia som var spännande.


    Det var fint smyckat över allt till julmarknaden.

 Här har vi slottet som nu är museum, kontor och lite annat. Väldigt vackert är det.         


Här är det casinot med torg som vi bodde mitt över här till vänster finns även tågstationen.
I lördags kväll fanns här massor med poliser o demonstranter, lite otäck tyckte jag att det var men det gick lugnt tillväga.


Efter vandringen i snö och regn var det gott och gå in på ett Café och dricka en varm choklad med Jamaica rom. Den var försvinnande god om man säger så. Värmande och god.



Är det fullt i baren så fixar vi en egen i hisshallen hela det härliga gänget som vi var med.
Vi planerade nästa års resa så vi får väl se om den blir av och vi blir inbjudna och det viktigaste att vi kan.


En liten rundvandring i nått köpcentra hann vi med och där sitter jag och I på en bänk och snackade och då kom denna tomte fram till oss och pratade på. Tyska vi fattade inget men vi tror att Tomten önskade oss en riktigt God JUL. Vi blev helt paralyserade så vi glömde och fota honom så vi fick springa i fatt honom och ta sen. Det var första gången som detta fenomenet hände mig och I. Ja inte att vi fick prata med tomten utan att vi blev paralyserade.


Söndagen gick åt att åka hem, handla lite julsnaps på någon shop och åka båt och äta buffé. Mums vad det blev gott. Vi hade tur som kom över Öresundsbron innan de stängde av den pga. Stormen Gorm. Herregud vilket väder. Så skönt det var att komma hem. En kopp te och sen i säng vi som från 2300 till 0900 och var inte vakna en sekund under den tiden. Nu är livet som vanligt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar