torsdag 26 november 2015

Maspalomas


Vi lämnade ett regnigt Skåne o hamnade i ett varmt Maspalomas +28 de första dagarna. Riktigt härligt. Vi tog den näst billigaste resan o de märktes på hotellet. Slitigt o halvskitigt. Poolen är fin men kall. Thore gick i o tog sig ett dopp men jag bestämde mig för att bara doppa fötterna. 




På kvällen gick vi på upptäcktsfärd alltid spännande när man absolut inte vet var man är. Vi försökte tänka logiskt med vägarna men de går runt o slutar oftast i en rondell. Denna veckan har vi gått fyra mil. Så motion har vi fått. 


En bergsvandring med Rocky Adventure skulle vi givetvis göra. Lite molnigt o blåsigt när vi gick i från hotellet, men det var ju tidigt så vi tänkte att det klarnar upp. Men ack så fel vi hade. Guiderna fick lägga om rundan eftersom det inte gick att gå den vanliga måndags turen. Molnen hängde för långt ner så de hade varit omöjligt o se var vi gick. 
Säkerheten är ju prio ett. 


När bi kom längst upp 650 meter över havet så blåste o regnade det ordentligt. Kallt som tusan. Men vad det är vackert där uppe trots dis o regn. En god vandring med en påläst guide är ett rent nöje. Vädret rår vi inte på.



Innan vi kom upp till toppen så hade vi fint väder. O bra utsikt. När vi kom tillbaka ner så var de in på krogen o beställde vars en Irish varm o stark lite väl mycket whisky för min del. Varm blev jag iallafall. 


Härlig blå himmel men vad det blåser. På stranden så finns det vindskydd vid solsängarna o det är tur för annars hade det inte gått o legat där. Tempen går ner lite nu har vi bara +23.


Sista dagen kallt o blåsigt fram till 11 sen blev det ganska varmt men då ska man vara i lä. På kvällen när vi gick ut för att äta så var det rejält kallt jag hade långbyxor o fliströja på mig o vi datt inne o åt. Lite synd med dessa kalla kvällar för det är ju ljuvligt o sitta ute o äta. 


Nu är allt färdig packat vi njuter av den sista värmen. Det är nog inte mer än 20 grafer än så länge. 
Jag ljuger inte när jag säger att det ska bli skönt o komma hem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar