lördag 8 september 2012

En härlig dag

 
Kl 0800 ringde det på dörren och utanför stod en liten nyvaken Leo. Åsa fick väcka honom kl 0735 så han hade bara fått en torr blöja och så iväg till mormor. Vi käkade frukost och sedan så sa Leo traktor så det var bara till att hämta ner alla traktorer. Väldigt snart så påpekade han att jag inte hade tagit ner släpet till den blå traktorn. Givetvis så rusade jag upp och hämtade ner det.
 
 

Det tog inte så lång stund förrän han kom på att det finns ju mer saker där uppe. Så vi fick ju gå upp och hämta korgen med alla bilar också. Sen lekte Leo och undersökte alla bilar, det var provkörningar och så lastades det på släpen. Leo hade ett sådant viktigt jobb så när mormor sa att det var dags och borsta tänderna och byta blöja och ta på kläder så sa han bar NEJ. Jaja fick ju mormor säga du ska vara här till kl 1830 innan föräldrarna kommer så vi hinner nog och fixa till dig.


Efter leken så hann vi snygga till pågen och ta en promenad till affären där vi skulle hämta en bok till mig och så köpte vi glass och 2 kalle kuling choklad. Ett tog vi till mellis när vi gick hem från affären. Vi var på lekan och utforskade den medans morfar gick hem med glassen och satte på kaffe. Hem och tog en glass fika. Sen var det dags och börja laga lunch. Hujeda mig hur ska det gå med lunchen när vi precis har ätit både choklad och glass. Ha det det väl lätt som en plätt mos och korv finns det alltid plats med.



När det var dags och sova så skulle en massa saker vara med i vagnen. Så fort Leo hade somnat så tog vi bort de hårda sakerna.
Vi hann även med och köra iväg till stan och titta på ett hus som tyvärr inte var något att ha för vår del. När vi kom hem så var det full rulle med middagen. Vi skulle bjuda de hårt arbetande föräldrarna på mat. Det blev Saganaki och grekisk sallad till förrätt och så blev det lamm Kleftiko till varmrätt. Kalle kuling till efterrätt, ja bara till Leo och mormor:))

Det var en trött Leo som åkte hem och hans morföräldrar var också ganska trötta. Vi har haft en härlig dag tillsammans. Vilken tur att Leo inte var likadan hela dagen som han var när föräldrarna kom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar