måndag 29 juli 2013

Plattläggnings helgen.

I fredags så kom Mange och tog bort lite grus så det skulle bli enklare och jämna till infarten. Givetvis måste jag ju ta kort så Leo har något att titta på. Han älskar ju dessa maskiner.
 
 

Fint besök har vi haft Elias Valter kom och hälsade på han är ju kul, han bara sover och sover denna lilla killen som har gått upp massor i vikt. Nu väger han 3100 vilken dubbelhaka han har. Nästan så man får titta med förstoringsglas.



En gång om året brukar vi med våra vänner Jocke och Ann-Britt cykla ut till Villa Malla i Hässlunda och äta en god middag. Det passade alldeles utmärkt ut i fredags när de hade semester och vi ledigfredag. Det var en super härlig kväll varm och skön och en god middag åt vi och drack gott gjorde vi också.



Vi avslutade kvällen hemma i deras trädgård och det var supermysigt och sitta där och snacka. Kvällen blev sen men va roligt.



På lördag morgonen så kom våra plattläggare Helle Mange och Leo som var bas. Leo var lite blyg i början men det gick över och han jobbade som bara den. Massor med slit och släp och denna lilla kille ger sig inte han är så uthållig. Det som han såg att Mange eller Thore gjorde skulle han göra likadant.
Han räfsade, bar plattor, körde med rullebören, plockade sten och hade kolla på oss andra så vi jobbade. Leo är lite speciell för han ger inte upp och går iväg utan han verkligen är med hela tiden. Alla barnen kom hem och kollade vad vi hittade på. Vi hade ganska tur med vädret lite skurar på förmiddagen och soligt och skönt på eftermiddagen. Vi grillade på kvällen och hade det super mysigt.




Här ser ni MIN hörna denna la jag så nu kan jag det :) Är man noga med under arbetet så blir det bra. Lite pyssel bar det längs upp men jag tycker att det blev jättebra. Lite varmt var det och ligga på knä i denna hörna men arbetet skulle göras.



När allt var lagt så åkte Thore och Mange iväg för att hämta mera sand som skulle sopas ner i skarvarna. Lite mycket sten var med så det fick den lille glytten sila bort.



Sen sopade vi och så sopade vi lite till. Vi hade bara tre sopborstar och så gick Thores i sönder. Synd att han fick bocka på ryggen så dant. Vi sopade och sopade men vad bra det blev. Jag och Thore är super nöjda över det hela. Thore fick lite extra arbete med att fixa till lite under grovdörren. Där hade stått vatten mellan trappan och träet under dörren. Alldeles sönder murket var det som tur så hade det inte gått in i sylen. Nu är det klart. Vi ska sätta upp ett litet skärmtak där över så hoppas jag att det tar lite av nederbörden.


Jag satt där ute innan och tog en kopp kaffe och bara njöt av alla plattor och ingen jäkla singel så långt ögat kan nå. Inne på gården tar vi nästa år för då ska all singel vara borta.

1 kommentar:

  1. Hej. Jämans vad ni har jobbat, men så fint det blir. Läser att du njuter av sommaren, vilket är härligt nu då vi verkligen har en fin sommar dessutom. En riktigt go och fin kille so kom på besök. Hej så länge.

    SvaraRadera