fredag 19 juli 2013

Barnbarnet

Får jag presentera Elias född den 3 juli 0832, 2465g 46cm. Efter mycket om och men så kom denna lille krabat till livet en månad för tidigt. Han är en sådan lite knodd. Åsa fick havenskapsförgiftning och mådde uselt. Så de bestämde sig för att plocka ut Elias med kejsarsnitt.
 
Allt gick bara bra fastän det tog ett par extra dagar innan Åsas värden var bra.
 
 Jag och Thore åkte upp till BB för och lämna lite saker till Åsa och Elias som tur var fick vi komma precis innan för dörren till BB för Elias fick inte komma ut i hisshallen. Det  blev ett kort men intensivt besök. Gisses vad min lilla flicka var blek. Det gör ont i mamma hjärtat när jag ser att hon inte mår bra. Den lille knodden får bara träffa mor och farföräldrar som är friska och som tur så är vi det. Elias ammas och så matas han med sond var tredje timme, kall får han inte bli eftersom han inte har något underhuds fett.


Efter 10 dagar så fick de äntligen åka hem. Det var en trött tös med sin son som kom hem. Vi var inom ett par minuter på fredagen. Lugn och Vi och farmor och farfar har hjälp till med Leo lite grann. Elias missade Mias 25 års dag eftersom han inte får träffa andra människor. Inte för han väger lite utan för att han är en månad förtidigt, allt är ju inte fullt utvecklat på honom än.

Det har varit hembesök från Neo avdelningen för vägning och han har varit duktig och gått upp fint i vikt nu väger han nästan 2600g. Bra grejer som mamma har i brösten. Som Åsa sa han börjar tjocka till sig lite. Skönt nu ska väl snart kläderna i storlek 44 passa ordentligt.

Leo bus är en duktig storebror han hjälper till med lite av varje för att underlätta för Elias. Leo håller honom så fint försiktigt. Nu bara njuter vi av att de är hemma och får lugn och ro och hjälper till där det behövs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar