söndag 14 april 2013

Bordershop och barnbarn

I går var vi uppe tidigt och fixade matsäck. Våra vänner Inger och Bertil kom och hämtade oss kl 0700. Iväg mot Tyskland och Bordershop. Vi tycket att det flöt på bra inte mycket trafik. Haha när vi kom ner så var där mycket folk. Vi stod ett par minuter i kö och det har vi aldrig gjort innan. Men det var mycket bussar. Konstigt sa vi det brukar ju vara lugnt när vi är här.
När vi gick runt och shoppade god whisky gott vin och god öl så träffade vi på två Ycc vänner Per från Hässleholm och Claes från Värnamo. Jättekul var det och se dem.

Vi tog och delade upp handlingen i två etapper. Ölen tog vi till sist. När vi var klara så gick vi ut till vår bil och släp som var nästan färdig lastad då sa Inger vi brukar ju alltid köra hit på söndagar. Ja just det då var det inte konstigt att vi inte kom i håg alla bussar.

Hem och packade in och gjorde upp för körning och båt och så vidare. Vi tackar för en härlig dag. Efter lite mat så kom våra kära barnbarn. Jackob och Ella ska sova över för Isac ska spela fotboll tidigt i morgonbitti och de två vill inte titta på. Vi ska ha en mysig dag, Thore ska jobba tidigt. Så det blir bara vi tre. En saga innan vi gick upp Bamse i Vilda Västern. Frukost med ägg så klart och sedan så fixade vi till oss och gick ut. Jacob hjälper farfar och såga upp lite virke, Ella leker med granntjejen Hanna och jag städar på altanen. Vi käkade lunch ute på den ren städade altanen. Så himla gott var det. En promenad bort till Mjölnaregatan för att leka på lekan. Tji fick vi de har plockat bort lekan, kan vara att det tycker att den var för gammal. Vi håller tummarna att de bygger en ny där. Men som sagt vi har ju fler lekplatser så det var bara till att gå vidare. När vi hade lekt färdigt köpte vi en liten fika och gick hem och fikade så klart. Sedan ville barnen sitta vid datorn lite och det fick de så klart. Jag gick ut och började lufta gräsmattan. Herregud så mycket torrt gräs där var, det tog långt tid innan jag var klar. Men nu så ser den hyfsad ut. Ett par säckar med gödning och så en rejäl regnskur så kommer den att bli superbra. Ja vi får väl dra trumman över den också.

Thore kom lagom hem till jag var färdig. Vi åt en god middag och så tog vi en promenad. Nu sitter vi här som två slagna hjältar och myser. Thore har haft en arbetsam dag och han får lön för det den 25/4. Jag har haft en arbetsam dag och fick lön samtidigt som dagen gick. Ella kom och sa I Love You och det var betalning som heter duga.

2 kommentarer: