tisdag 27 januari 2015

Mia o Saga

 
Andreas tog denna bilden i går kväll och jag blir alldeles tårögd när jag ser den så jag var tvungen och ta den från honom.
 
 
 
 
 
Nu ska jag iväg till HD och sätta in annons som jag alltid har gjort när det har kommit ett nytt barnbarn och så ska jag till någon rolig affär där det finns lite rött och rosa. Kläder så klart.
 

måndag 26 januari 2015

Saga 26/1 2015

Då har äntligen Saga Assarina Edeline kommit. Kl 1641 tittade hon ut. 2650g o 48 cm en liten tösabit. Allt gick så bra. Tog ca 4 timmar. Nu när jag pratade med Mia i kväll så är hon så glad men trött så klart. Jag längtar tills i morgon när jag får träffa dem. 

Kan inte sova

I torsdags kväll kom Freja på besök, mamman skulle simma o pappan träna fotboll. De var första gången dom Freja var här själv o de gick så bra så. 


Vi tog en promend till Vidablick för o kolla fotbollsträningen. Roligt o se när de tränar. 


I fredags efter min träning så körde jag till min vän i Örkelljunga. De var längesedan som vi träffades men som väl var kändes de inte så. Carina är oxå sjukskriven få hon är OP för cancer o hon har ett tag till på sin rehab. 

När jag kom hem så kom juvelerna från grannbyn. Vi åt hemmagjord pizza o popkorn o kollade på fångarna på fortet. 


Lördags förmiddag så tog jag o Isac Tollarps rundan. Han sprang med jämn fart o jag gjorde lite intervaller. Jätteskoj o springa med honom. 

På eftermiddagen kom snön som Ella hade kallat på 😀 de var ute o lekte i den så klart. 


På kvällen var vi i Hässleholm för o träffa ycc kompisarna. De bowlade o jag tittade på. En god buffé käkade bi efteråt alltid lika trevligt. 


Jag vaknade tidigt i söndags o mådde lite så där, jag var uppe en runda o sen la jag mig igen o somnade. Vaknade med kramp i magen ajaj va ont de gjorde. Det tog någon timme sen kom Ulrik på besök. Andra gången sen 1981 som jag kräket. Då har jag tagit bort de som är pga alkoholhaltiga drycker. Roligare söndag har jag varit med om. En kopp te avslagen Cola som jag absolut inte tycker om o så lite vatten. Jag la mig vid 22 o vaknade kl 0230 känns inte som jag ska sova än. 

Lite info om min arm. Axlen känns bra men i från armbågen o ner i handen har jag fått en konstant värk. Det knyter sig i mellan åt så jag tappar andan. Jag vet inte riktigt var jag ska lägga den någonstans 😀 nu har jag två veckor kvar med hel sjukskrivning. Vila o träning. Nu är de frågan bok eller tv? Blir nog bok här i soffan. 

onsdag 21 januari 2015

Vinbärsgelé



Äntligen blev jag färdig till o göra gelén. Mäter o grejar o se de verkar bli bra. 
Burkarna väl rengjorda o värmda. När de är fyllda så ska jag flytta in dem till grovköket, tänkte de står minst i vägen där o så kan fönstret vara öppet lite. Bra tänkt. Då händer de jag tappar en burk. De orden jag sa är inte lämpade för skrift. 

Thore skurar mattan där ute o jag skurar golvet, jodå de känns i armarna. 

Nu är frysen ganska tom. 
Min sjukgymnast sa gör lite o känn efter får du ont så sluta, o håll tummarna att de inte gör ont nästa dag för om så låt bli. 
Så nu behöver jag inte göra mer i dag. 

tisdag 20 januari 2015

Lycko tisdag.

Jag bakade bullar för första gången på jag vet inte när. Jag gjorde en äpple bulle en liten sats eftersom jag inte visste om jag kunde eller ej. Så här efteråt så vet jag att jag inte skulle ha gjort det.

Åsa och pojkarna kom på fika och precis när vi hade satt oss så kom Mia och Andreas också. Vilken lycka. Det värmer ett mamma hjärta när de kommer så här.
De stannade och käkade middag alla som tur så hade vi inte bestämt vad vi skulle ha så det var bara och kolla frysen och se där fanns både kalkon och sås sedan vår jul här. Thore skalade potatis och jag tittade på. Vi fick en super god och trevlig middag. När de gick och åkte hem alla så blev det super tyst här.

Thore satte sig och tittade på farmen vilket skit, det enda som var fint det var Guttas buff han hade på sig det stod Victory Mc på den.
Nu ska de tittas på bygglov eller en bra bok vi får väl se hur långt jag kommer.

Min bil

Jodå nu har jag provat och köra. De går bra jag kommer ihåg hur man gör men det är besvärligt när jag behöver sträcka mig fram för att sätta på vindrutetorkarna, stänga av värmen även när jag ska sänka musiken fastän jag har knappar på ratten. De där med att hålla tio i två funkar inte, snarare får jag ha höger hand i knät eller halv sex.
Jag tänker nog inte köra nere i stan precis och inte när det regnar.

Jag var och tränade på Aktiverum i går och det var kul. Jag gjorde mina sjukgymnast övningar och det var helt ok om jag gör dem där eller hemma kvittar. Lite kondis körde jag också men va tradigt det är med löpbandet jag dör lite efter 2 km. Tacka vet jag att springa ute.

De har jag gjort i dag och jag sprang gata upp och gata ner här i byn och fick ihop nästan 5km. Något som jag måste träna på är intervaller för då kommer kondisen snabbare tillbaka så från och med på torsdag ska jag göra det, trapporna borta vid stationen och så mörarpsgårdsvägen som har en bra backe.

Thore min stackars man har fått en manlig förkylning och det är inte något att leka med. Han sitter djupt ner i soffan med fjärrkontrollen nära sig och tittar på motor program eller tatuerings program. Tussen då.

Vi har pratat lite om att prova en matkasse, vi tänkte först ta Citygross men de levererar bara måndagar mellan 17-22 då är vi inte hemma alltid och så kunde man hämta 16-19 de hjälpte inte precis. Linas matkasse kommer antingen på söndagar 17-22 eller måndagar samma tid. Så på söndagen hade det varit perfekt. Är man inte hemma så ställer de den på trappan. Kanske inte det bästa men det hade gått. Vi får väl se hur vi göra. Jag ser bara det positiva med det. Få maten hem, färdiga menyer. Kan bara vara bra.

Nu ska jag baka en bulle eller något för jag får eftermiddags besök.

lördag 17 januari 2015

Solsken

Jag blir så glad när jag vaknade och såg vilket härligt väder det är ute. +3 och strålande sol det blev Tollarps rundan med Thore och det gick bra. Skönt att han inte har varit flitig på att jogga på hela hösten och vintern. Vi är i samma form kan man säga. Men jag tror att jag kommer tillbaka snabbare än honom.
Vi har Isac här och han har suttit och titta på Youtube klipp och vi kan säga att han har  mer samma humor som sin farfar än farmor. Isac och Thore skattar så det är inte klokt men jag tycker inte att det är så kul. I tisdags så var vi och käkade på Pitchers efter sprutorna, Isac fick ett blåmärke efter sin men inte Jacob.

I onsdags åkte jag och Annette ner till Euphoria i Malmö och vi hade en trevlig dag där gick runt och strosade åt en god lunch. Jag hade bestämt mig för att göra detta innan i veckan, så det blev bonus att Annette följde med. Hon ringde till mig i tisdags kväll och så berättade jag vad jag skulle göra, följ med sa jag. Okej sa hon.

I torsdags så regnade det och stormade hela dagen så jag var faktiskt bara ute och tog in posten. Jag provade och städade lite, de gick bra bara jag inte tar så stora tag med dammsugaren. Jag har fått lite mer övningar som jag ska göra med gummiband och det känns bra lite mer styrkeövningar. På kvällen kom Ella och Leo de ska sova över här tillsammans. Så det var bus och sagoläsning på schemat den kvällen.

Fredag morgon kom Elias så det blev fullrulle här. Leo hade kuddkrig med morfar för han skulle gå upp och inte ligga hela dagen. Helt plötsligt så blev Ella dålig och började kräka, fy attan det är verkligen inget man vill ha. När Cissi kom med Isac så åkte Ella hem. Jacob skulle egentligen också kommit och sovit över här men när han kom hem från skolan så var han också dålig. Stackarn.

Än så länge har både Leo Elias Isac jag och Thore klarat oss så vi håller tummarna för oss. Ella och Jacob är lite bättre idag. Inga kräkningar men lite matta och ont i magen.

Nu ska vi snart iväg på 60års uppvakning det ska bli trevligt, Isac är hos Åsa under tiden.

tisdag 13 januari 2015

Strömlös

Ja det är inte ofta som strömmen går och inte kommer tillbaka på ett tag. Jag satt och kollade tv när allt blev mörkt och tyst. Vilket liv det är i huset i vanliga fall, så tyst som det blir vid strömavbrott skulle jag kunna ha med ström. Hämtning av två grabbar på dagis stod på schemat så jag traskade i väg med ficklampan i fickan. Jag viste inte om det var strömlöst på dagis också och det är ju viktigt och få rätt barn med sig hem.
Jodå beck mörkt var det på dagis så det var bra med en ficklampa. När barnen var hämtade så kom strömmen igen och den varade så länge som det tar och gå från dagis hem till Åsa. Precis när vi skulle sätta in vagnen så gick den igen.

När vi kom in så tände vi ficklampan så vi såg när vi kläde av oss. Sen tyckte Leo vi skulle ringa till någon som kunde laga kontakterna. Nä sa jag det är inte lönt och ringa för det är många som redan gör det och de vet att strömmen är borta. MEN ring mamma då sa han. Nä sa jag vi berättar när hon kommer hem. De var inte helt ok att låta bli och ringa mamman. Han önskade säkert att det var någon annan än mormoren som var med honom nu när kontakten var sönder. Vi tände ljus och gjorde mysigt, så sa han nu kan vi inte leka. Jodå sa jag vi lägger ficklampan här, nä jag ser inte ändå. Ljuvliga unge. Där kom strömmen igen snabbt som tusan på med maten och så höll vi tummarna att den skulle vara kvar tills maten var klar. Vi hade tur den försvann inte fler gånger från oss.

Helt strandsatta hade vi inte varit för vi har ett litet gasolkök.

I dag ska jag ta tåget till Påarp och hämta på pojkar som ska få sin andra spruta inför semester resan om 49 dagar.

måndag 12 januari 2015

Måndag igen

Ännu en ny vecka utan en massa planerat.
I fredags så var jag hos doktorn och han var nöjd med mig. Jag kunde sträcka ut armarna till sidorna och så kunde jag ta upp dem på huvudet. Ja de var bra. Jag har väldigt ont i mellan åt sa jag men det ska vara så jaha, jag kan inte köra bil, nähä behöver du det. Jag sjukskriver dig en månad till sen får du börja jobba halvtid i en månad. OK kommer jag att fixa det då. Ja det gör du.

Ja det hoppas jag innerligt att jag kommer att göra för komma tillbaka till jobb och inte kunna utföra mina sysslor till fullo det blir inte kul varken för mig eller mina kolleger. Jag fick tillåtelse av honom att börja springa det var lugnt, han hade själv sprungit efter en vecka när han gjorde sin egen op. Jaha så sa ju inte min sjukgymnast. Jag har varit ute en runda och det kändes riktigt bra, men jag tog det väldigt lugnt för jag ska nog prata med Sjukgymnasten om det igen.

Vi var hos Mia och Thore skruvade ihop spjälsängen och jag och Andreas bäddade den Mia fixade bebiskläderna och packade skötväska och bb väskan. Vi beställde en ny åkpåse till liggvagnen för den som var med är till sittvagnen och det blev inte så bra med den. Så den kommer nu i veckan. Sen kan "Tage" komma när som helst i princip, det allra bästa är att han väntar tills det är dags så klart.
Jag hoppas att han kommer innan den 14/2 för då ska jag till Ullared med Mc gänget Mössen så då tänkte jag handla lite till den utan att köpa neutrala kläder.

Denna helgen har varit väldigt lugn Thore har fixat lite ute och snickrat ett skötbord till Mia, Isac kom i lördags kväll så vi hade en mysig kväll med god mat och godis och så en bra film. I söndags sov vi länge så vi hann inte med någon promenad innan Daniel skulle hämta honom för fotbollsträningen.

Leo gillar inte långarmade tröjor och han har ju fått några som bara ligger så jag sa att vi klipper av armarna och syr om de. Sagt och gjort ja eftersom jag sa det så blev det mitt jobb. Det gick bra och sy när jag stod upp och som tur så var det inte så tunga grejer. Så i dag ska han få fyra "nya" t-skirt. Thore frågade honom för ett tag sedan "varför kan du inte ha långarmat på dig?" Nä jag gillar inte det svarade Leo. Jag tittade lite på Thore och frågade Varför kan inte du har långarmade tröjor på dig? jag gillar det inte sa Thore. Nä så är det. Sådan morfar sådant barnbarn.

Nu ska jag ta tag i mitt liv här hemma och göra mina övningar och sen sitta med is lite.

onsdag 7 januari 2015

Isac's dag

Jag hann precis o gå min runda innan Isac kom. Vi skulle ha en mysdag tillsammans. Sista dagen på lovet. 

Vi började o betalde vår resa, ups va tomt de blev på kontot. Isac sa det kommer mer pengar sen när du jobbar. Tröstande ord. Sen kollade vi igenom utfärderna som finna att göra men de ska vi bestämma med Jacob också. Vi hann o gå igenom en massa fotoalbum också herregud med bilder jag har. Alltid kul o titta 10år bakåt. Vi gick till Heaven för o käka lunch gott o trevligt. 


Hemma igen så kom vi på att vi måste nog växla småskrammel tillfickpengar. Vår gris är nåde gammal o sliten så vi tog en snabb promend till EWP o köpte tapetlim. Hem o satte igång. Blåste upp ballongen, rev tidnings papper o klippte äggkartong. Sen var de dags o sätta ihop nya grisen. Nästa gång så målar Isac den o då gör vi hål till pengarna. Dags o spara till nya äventyr. 

lördag 3 januari 2015

Kalas helg

Dart Wader kom på besök. Skönt o ha en superhjälte i hemmet. 


I fredags så fyllde Freja 1 år vår stora tös. Så snabbt 1 år har gott. 
Det var ett snabbt besök på förmiddagen innan Thore skulle jobba. Ett paket med kläder o fonder blev det till henne. 


I dag då fyllde svärfar 84 år. Alla barn barnbarn o 8 barnbarnsbarn var hemma o gratulerade honom. Jätteskoj när alla tar sig tid o kommer. När de har kommit upp i denna häftiga ålder så gäller de o träffas för nu kan de hå fort utför. 


I morgon så har vi kalas för Freja med släkten. Tur att Thore har gratulerat för givetvis så ska han jobba. 

I dag så var vi o hämtade Åsas julklapp från oss till henne. Jag passade på o köpte denna hund till mg. Det är så mycket hund jag kan ha. Min finna dörrstopp.