måndag 30 december 2013

Helgen

Den har varit så lugn och skön, det är inte många knop vi har gjort mest haft det mysigt. Jag har läst och Thore har ritat. Haha vi har varit och kollat på uterum, så nu har Thore fixat med ritningar och lämnat in bygglov. Vi får väl se om det blev bra annars så kommer det tillbaka så får man göra om och göra rätt. Då tar vi hjälp av skånska byggvaror.

Jag har läst de här omtalade böckerna om 50 nyanser, nja får jag väl säga inte helt i min smak lite mycket med sex i dem men det var väl de som var meningen. Nu ska jag ta en deckare för efter massa sex så kan det vara bra med några mord och lite blod. :)

I morgon får vi reda på om Thore ska jobba eller inte.

I går så hade jag intervall träning först så värmde jag upp bort till Hellbergs och sedan så sprang jag intervall mellan lyktstolparna, ner stationen och sprang 6 gånger i trapporna och 4 gånger i backarna från tunneln. Sedan bort till mörarpsgårdsvägen och tog den backen upp 6 gånger, nu är jag rejält trött men inte än är jag hemma. fortsatte med intervall mellan lyktstolparna till tunneln under bjuvsleden den tog jag 5 gånger äntligen var jag klar. Lite lugn jogging hem skönt med stretchning och dusch nu.

I dag så tog vi rundan från mörshögsvägen till G tågarpsvägen och så hem det blev tempo den sista 1,5 km lika bra och ta ut sig ordentligt. Lunch med Ritha på Tzatziki i stan jättetrevligt hade vi de som vanligt. Nu är det Fröken Frimans Krig.

fredag 27 december 2013

Vår jul

Då har vi firat jul och nu är det ett år till nästa.
Alla barnen och barnbarnen kom och när de var installerade så kom mina kära svärföräldrar. Det blev de sedvanliga kaffet med dopp innan Kalle Anka började. Vi bänkade upp oss ordentligt för att titta på tvn. Det är inte vanligt att jag tittar jag brukar alltid hålla på med maten då. 



 Helt plötsligt så bankade det på dörren så vi hoppade högt alltihop. Leo gömde sig under köksbordet och Ella hoppade upp till sin mamma. När vi öppnade så var det självaste Tomten som stod utanför med en stor säck klappar. Han var mer än hjärtligt välkommen in. Tomten tackade Ella för brevet hon hade skrivit till honom och berättat om att de skulle vara hos farmor. Vilken tur att vi har Ella så tomten hittar rätt. Det var en väldigt trevlig tomte. Givetvis så tog vi de vanliga kortet med tomten och alla barnen.


Juldagen började jag och Åsa med en jogging tur det blev bara en liten runda eftersom vi sov lite för länge och hade bestämt frukost tid med de andra till kl 1000. Det är nog det godaste som finns så är det juldagens frukost, massor med rester från i går. Åsa med familj skulle vidare till Gånarp för julbrunch med Marcus familj. Mia och Andreas skulle till hans familj och så var det bara Daniel och Cissi med barnen kvar. Barnen stannade här när Daniel och Cissi åkte till affären och köpte en dator till Jacob. Under tiden så städade jag och fick torkat golven. Skönt när det är som vanligt igen. Efter en liten lunch så åkte även de hem till sig och jag och Thore körde till Klippan för att bevista ett 13 års kalas och träffa min släkt lite. När vi kom hem igen så var det soffhäng.

Annandagen så sprang vi Magnihillsrundan och sen tog vi det lungt innan vi körde till vännerna i Markaryd en god middag och sen var det bio dags. Hundraåringen som klev ut genom fönstret. Ett par skratt var där men nä den var inte så bra tyckte jag. Den tänker jag inte se fler gånger, hade det varit en tv film så hade jag stängt av.
Men vi fick en god middag och hade en trevligt kväll.

I dag så har vi köpt en ny säng och det är vi väl unnade sist vi köpte ny säng var 1982 i augusti. Vi har bytat ut madrasserna ett par gånger under åren som gått. Nu blev det en helt ny ska bli spännande  och se hur den ser ut i vårt sovrum. Men det tar ju en 4-6 veckor innan den kommer. Nu ska vi bara njuta av vår ledighet som är kvar. Thore ska börja jobba på nyårsafton så är blir inget festande, lite tradigt men sånt är livet. Jag får väl göra det så mysigt jag kan för mig.  Nu är det i allafall Morden i Midsommar.

måndag 23 december 2013


GOD JUL och GOTT NYTT ÅR




   Det önskar vi er alla som läser här på min blogg.
                                 Ethel och Thore

Fontalnellen och julförberedelser.

Är inte ihop växt. Skönt. Den sitter på snedden efter som Elias huvud är snett men det kommer att rätta till sig. Vilken jäkla tur så skönt. Där är gott om plats för Elias hjärna att växa.  Jäkla sköterska som inte har bättre koll, men samtidigt tur att hon är uppmärksam.

Åsa ringde till mig precis när jag kom hem från min löprunda. Stenen ramlade av där ute :) Isac Jacob och Ella har varit här över natten och de har hjälpt till med Jansson, revben, rullat och stekt köttbullar och bakat två julbröd. Skinkan fick jag själv fixa. Men tack för hjälpen mina kära.

Nu bara myser vi allt är förberett inför morgon dagen. Alla kommer vid 1300 och kl 14 kommer mina svärisar medsvåger då blir det julkaffe. Sen kommer dagen att rulla på som bara den. Livat och glatt får jag hoppas.

söndag 22 december 2013

Musikal

Vi tog tåget till Malmö för att se Kal P Dal med våra vänner och den var givetvis lika bra i år som i fjol. I år hade vi tid och titta och lyssna och dansa till Pedalens Pågar. Super bra var de vilket röj helt omöjligt och vara stilla.




I dag så kom Jacob och Ella de var med hos Carina som fyller 54 år. Nu har vi ätit taccos som vanligt när det är Jacob som bestämmer. Nu ska vi ha lite söndags mys Ella är i skåpet och plockar fram tre godisskålar. I morgon blir det en massa förberedelser med jul mat.

lördag 21 december 2013

Hönsmamma!

Ja det kan man väl vara ibland. När jag hade tränat spinning i dag och var precis färdig så ringde Åsa och när hon hörde min röst så blev hon ledsen och sa den här Elias Ludvigsson. Jag bara sa jag kommer. Väl där så berättar hon att Elias fontanell har växt ihop så det finns ingen plats för hjärnan att växa. Fontanellen ska inte växa ihop innan 1 års ålder. De fick inte träffa doktorn bara sköterskan, men va f-n hur långt tid hade det tagit för doktorn och känt på Elias huvud. Nä nu ska vi alla gå och oroa oss till på måndag när de har doktors tid. Jag kände på hans huvud och han är inte mjuk där uppe. Men vad vet jag. Om det nu är ihop växt så blir det en operation. Stackars lille pågen han har ju redan blivit opererad en gång.
Usch det är inte lätt och vara mamma. Inte ens när barnen är vuxna. Inte helt lätt och trösta alltid.

Jag hade en fullspäckad dag i dag men det blev lite avbrutet och det gjorde absolut inget jag blev ju bjuden på lunch och kaffe. Leo ville fika, nä sa jag du har ju lunch sa jag. Då sa han vi fikar själv sen när du har kört hem mormor. Okej gör det då.
En snabb runda inom Netonet för en ny kaffekokare och så hylla till datorboxen. Sen var det Maxi som gällde och där var jag inte själv kan jag ju säga. Men så himla mycket var där inte egentligen. Det var bara i charken som det tog tid. Eftersom jag självskannar så var det ingen kö när jag var klar. Som tur var så var det inte dags för kontrollen.
På systemet var det inte heller så mycket folk. En snabb sväng inom Daniel för att hämta de roliga bingolotterna till uppesittarkvällen. När jag fick sms av Daniel hur många ska du ha? Inte en enda sa jag men när jag ringde till honom så sa jag fyra. Allt för Isac och laget. Man kan ju kolla de på nätet. Alltid trevligt och träffa dem. Cissi är ganska stor nu och trött är hon den stackaren. Faktiskt kan ju bebisen komma vilken dag som helst. Men vi håller tummarna att den stannar till efter tolvslaget på nyårsafton. Cissi har aldrig känt någon förvarning utan det har bara kommit pang bom.

När jag kom hem och fick undan all maten så började jag städa och var klar med allt utom gästtoan när kärleken kom hem. Kul och se honom nu när han inte har varit hemma sedan i tisdags morse. Nu har vi semester resten av detta året skönt ska de bli.

söndag 15 december 2013

Vår kamin


Så här ser vår kamin ut i vårt hem.


Så här ser bilden ut som EuroFire har satt upp mellan Hyllinge och Fleninge det var Mia som såg bilden och berättade det för oss. Så givetvis var jag tvungen och köra och ta ett kort på reklamskylten.


Vi har köpt de sista julklapparna i dag det tog 30 minuter på Väla. Sedan så for vi till Tyringe för att hälsa på J-Å han blev glad när vi kom. Massor med prat och skratt blev det. Vi väntade länge på kaffet så jag fick gå upp och hämta kaffet själv och en mugg glögg till J-Å. Han tyckte inte att jag skulle dricka det eftersom jag skulle köra och det kunde innehålla sprit. Vilket det inte gjorde så klart. I hundra nittio till stan för en Ycc träff på Milano den sista för i år. Nu är det Johan Falk på tvn inte min favorit men Thore gillar det så då får jag bita i det sura äpplet och antingen gå och lägga mig eller titta lite. Som tur är har jag ju min dator.

lördag 14 december 2013

Leo have left the bulding.


I dag så kom Åsa Leo Elias Mia och Smokie tidigt. Vi började att springa 6 km det var tungt men gick bra vi kom runt springande. Under tiden så var pågarna hos morfar och fixade fika. I dag skulle vi göra det stora julbaket. Lussebullar mandelmusslor kärleksmums och gaffelkakor. Leo hjälpte till med lussebullarna det blev både maska sniglar och en säng. När han stoppade i russinen så hamnade det fler i munnen än i bullarna så klart.

Det har varit en sådan härlig dag med båda töserna hemma verkligen hela dagen. Massor med skratt och prat.
Thore har provat min födelsedagspresent från mina kära svärföräldrar en fönsterputsmaskin, han tyckte den var super bra.Jag ska prova den sen men inte förrän till våren då det är dags och putsa fönstren igen. Vi får väl hoppas att det inte blir fler stormar nu. 

Just nu så har vi dammsugit och torkat golven efter hunden och ungarna :) så nu sitter vi bara och myser med vars en kopp kaffe och tittar på ett avsnitt av Morden i Midsommar. Min favorit deckare-




                                                      Bus Leo som pepparkaksgubbe




                                                  Söta Ella som lucia


                                       
                                             Här har vi mästerbagaren Leo duktig som bara den är han


Tre stycken som bara håller på med telefoner och datorn, Elias var värst :) Skojar bara de kollade priser till mig nu när det snart är dags och beställa taxfree saker. Bara 66 dagar kvar.



Här har vi två tjusiga änglar tänk för en vecka sedan så såg det ut så här i byn, lite synd tycker jag att det är att det inte kunde ligga kvar.

fredag 13 december 2013

Nattveckan

Då har jag jobbat natt för första gången på 4,5 år och denna veckan har varit superbra. Nätterna har gått så fort. Vi har haft så himla kul tillsammans vi tre. Jag har inte varit speciellt trött heller sovit gott på dagen och lagom länge.

I torsdags morse körde jag hem till Åsa direkt för att vara med på Leos lucia på dagis. Det började kl 0715 och slutade 0735 då kastade jag mig i bilen för att köra till Påarps dagis och vara med på Ellas lucia firande. Det varade en kvart. De var superduktiga och det är så kul och vara med och titta. Leo blev glad när jag följde med honom och Ella blev så glad när hon såg mig först så vinkade hon med ljuset sedan med pekfingret. Sötnosarna.

I dag så sov jag inte så länge, när jag vaknade så låg jag och läste en stund. jag läser en bok som heter Café Trädgårdslyckan av Eva-Mari Heimer den är super bra en mysig bok att läsa.
Thore har putsat fönstren efter Svens framfart här. Sen blev det en runda in till Mia för hon hade mina bakformar som jag ska använda i morgon. De sista julklapparna fixade vi på Väla. Åt julbord på Ikea det var så där gott.

Nu är julen på plats här i vårt hus för första gången i vårt liv så har Thore klätt granen och nä jag tänker inte ändra något. Nu är det dags för sängen.

Först Sven sen snö därefter regn

Klart att det skulle hända något med mina bilder från helgen. Inte en enda mapp kunde jag få fram här, konstigt.
I alla fall så har vi haft en härlig helg. I fredags efter jobb åkte jag direkt och gick en sväng med Smokie  och sen hem till barnbarnen i Påarp där en liten tös hade väntat och väntat på sin farmor och inte fick hon ringa henne och fråga när hon kom. Men lång om länge så var jag där. Vi fikade och busade. Helt plötsligt så hade jag 3 barn med mig hem och det skulle göras hemlagad pizza med skinka köttfärs och kebab. Ett snabb stopp i affären för att in handla lite grejer så for vi hem till en farfar som blev lite  förvånad men inte speciellt mycket. Vi lagade mat alla här hjälps vi åt och så god pizzan blev. Efter disken så showade barnen lite för oss. Alltid kul med fantasi. Sven viner om knuten så det tjuter i fläkten och i vår kamin. Vi är alla överens om att Sven gillar vi inte. Fredags mys blev det i soffan tillsammans med Sunes Sommar som vi alla skrattade glatt åt. Sen var det dags för sängen och sova lite. Som tur var så gick jag också och la mig för det första barnet kom kl 0530 och det andra kom 0545. Vi gick in och la oss i bäddsoffan och mös eftersom farfar och Jakob sov som små grisar.
Det snöar och haglar så det står härligans till som tur är har Sven lugnad sig. Egentligen skulle Isac i väg på utomhus träning men Daniel ringde och sa att den var inställd. Men nu var vi vakna tidigt så då är det lika bra och utnyttja dagen. Under tiden jag gjorde frukost så tittade Isac och Ella på julkalendern. När Jacob vaknade tittade de en gång till. Sen var det fullfart med frukost och morgon bestyr för här ska ut och åkas pulka. Grannflickan hänger med till Galgbacken och där åks det pulka och så ha pågarna snöbollskrig med farfar.
Efter massor med åk var det skönt och komma in i värmen och få i sig lite lunch för sen kom Daniel och hämtade Isac till inomhus träningen och Jacob ville hem. Vi väntar på Leo och Elias som ska komma deras föräldrar ska på julbord så de behöver vara hos mormor o morfar en stund. Vi ska åka och gratulera Anna-Maj som fyller 40 år. De är alltid lika kul och träffas. Det var inga konstigheter med att ha med de tre barnen. När vi åkte hem så frågade Leo Ella om hon ville sova över med honom där i sängen där uppe. Kan jag väl om jag får för mamma sa Ella. En snabb visit hos mamman så var det klart. När vi kom hem så kom Åsa också Då hade hon ätit gott julbord och kollat in SingAlong. Efter lite mat och godis så la sig Ella och Leo där uppe tillsammans.

Söndagen började tidigt för det var sista simmet med Leo. Jättekul tyckte mormor men Leo sa jag vill inte dyka. Vill och Vill här ska det dykas. En mamma sa till mig att vill inte barnen så behöver de inte. Tack för infon sa jag. Simfröken kom fram och presenterade sig och frågade vem jag var och så började hon med en lång föreläsning om vad vi skulle göra till Julie som jag har haft med Ella och berättade att jag var van jag har hållit på i 10 år med babysim. Lite kul måste jag erkänna. Det var lite skillnad mellan mig och de andra föräldrarna. När vi gjorde dubbeldyk så dök jag och Leo tillsammans de andra föräldrarna tryckte lite halvhjärtat ner sina barn men inte sig själv. Jag tycker att säger jag att det är dykning på schemat så står det för mig också, håret kan man alltid torka med fönen som finns.
Efter simmet körde vi hem till Åsa, vi skulle springa, sen var det lunch och Ella blev klippt. Jag stack iväg och gick med Smokie en runda i regnet. Leo var superledsen när vi skulle åka hem men det var kväll så det var dags för de.

onsdag 4 december 2013

Jaha

Nä jag har inget speciellt och skriva om konstigt det brukar  jag ha. Det har nog inte hänt något i vårt liv dessa dagar. Jodå det har de visst. Ett snabb besök av lilladottern och Andreas alltid kul fast det de bara var här i 10 minuter. Maten i lördags blev god, Vi hade så klart en trevlig kväll. Söndagen tog vi det lugnt på förmiddan sen hämtade vi svärisarna för att köra och besöka svågern trevligt med eftermiddagsfika. Thore hjälpte svärmor och byta däck på bilen. Skönt nu kör hon med bra däck.
En sväng inom sonen men där var ingen hemma fy så tradigt men jag fick ett kärt samtal senare.

I måndags så var jag på latmansyoga massage bara en timme men va skönt det var, Jag slumrade så gott så. På kvällen hade vi lite kaffe gäster H och M jättetrevligt. Jag har ju ny linje på jobb och efter tre dagar så känns det superbra vi har så kul och det är lätt att jobba. Detta kommer att bli superbra.

I dag så var Åsa Leo och Elias här när jag kom hem. Leo hittade mig inte mig när han kom men helt plötsligt så kom min bil och då sken han upp och blev superglad. Vi åkte till min svåger för Åsa ska klippa honom och vi läste saga och busade lite där. J-Å var jätteglad att vi kom. Vi måste bara köra dit oftare och hälsa på honom.

Thore jobbar på terminalen och kommer hem i natt eller i morgonbitti har jag tur så kommer han när jag har gått upp och färdig i duschen.

lördag 30 november 2013

En gammal god vän.

 
Oj vad denna vecka har gått fort. nu är det redan lördag kväll och vi har hunnit med massor fastän vi har tagit det lugnt. Men jag börjar från början på veckan. Eller kanske med förra helgen. På lördagen så var våra vänner E-L och O här och vi var ute i naturen och grillade korv och hade det allmänt trevligt. En god middag har på kvällen jag bjöd på marinerad kalkon och potatisgratäng och en god cheesecake till kaffet.
Sen spelade vi ett spel som egentligen aldrig hade tagit slut om vi inte hade lagt ner.
 
I söndags så gick jag en superlång runda med Smokie medan Mia var på julbord. Vi hade en trevlig tur han var riktigt duktig gick med en pinne i munnen hela rundan så han hade knappt tid att hälsa på andra hundar, vilket inte gjorde något.
Senare på em så gjorde jag något jag inte har gjort på säkert 10 år. Jag var på julskyltningen på Råå. Kallt som vanligt men visst hade vi det kul när vi var hos tomten jag och Leo och dricka glögg är ju aldrig fel.
 
Som vanligt så har det varit jobb hela veckan Thore har legat ute från söndag till torsdag så jag har fått rå om mig själv. Det har gått alldeles utmärkt. I onsdags så var jag hos Åsa och vi var och sprang i Pålsjö medan Leo var på dagis de har köpt en jogging vagn till Elias så det gick som en dans och ha han med på 7,5 km rundan. Jag blev lite klippt och fick färg i håret så nu är jag snygg som vanligt igen.
 
Torsdags så var det dags och betala räkningar och spara lite här och där. Så nu är vi fattiga igen :) Jag städade lite och sen var det dags för jobb. Jag var på min nya linje och det blir säkert bra kommer nog att ta ett tag innan vi kan jobba ihop oss. De som jag ska jobba med har inte samma kvalitets tänk som jag har. Vi har ju vissa "Sopar" instruktioner att jobba efter och de jag ska jobba med tycker att en del är lite onödiga. Två mot en det blir tufft :)
 
Fredagen började vi med att köra till Åsa. Thore ska byta däck till henne och jag och Åsa ska springa. 7,8 km blev det utan vagn Elias behövde inte följa med när morfar var och hälsade på. Det är så kul och springa med Åsa och jag njuter än så länge efter som jag är i bättre form än henne. De kommer inte att vara så länge för nu är hon på G och då jäklar blir jag back. Men en stor eloge till Åsa när vi springer tillsammans så gör vi det då håller hon igen och det är bra för mig. Riktig kvalitets tid blir det.
Jag och Thore var på Stadium på Väla för att köpa nya löpskor till Thore och nya tröjor och vantar till mig. Vantarna fick jag gratis efter som de glömde och ta betalt för dem. 199 kr till mig tack för det Stadium. Jag såg inte det förrän vi kom hem så därför njuter jag av sparade pengar.
Vi tog en runda på bolaget, flower team och maxi. Jo vi var på Ikea också och skulle äta julbord men där var så mycket folk så vi struntade i det. Gissa om vi var glada över det beslutet när vi läste tidningen att de hade utrymt hela Ikea kl 1600 eftersom det var brandlarm. Vi var där 1530. Inte sjutton hade vi hunnit äta på den tiden.
Vi hann och städa och pynta också och det var för att vi inte startade tvn.
 
I dag så har jag kramat min gode vän. KingPin8Balls Haha jag var ute och startade min motorcykel det är en skön känsla och sitta på den och höra hur dem brummar. Den startade så klart på de första försöket.
 
 

Vi var på julmarknaden som scouterna anordnar och det var trevligt träffade lite gamla dagbarn och andra vänner här i byn, mycket trevligt. Nu har jag bakat en tryffel chokladkaka till kaffet i kväll då vi ska ha middag med våra vänner E och T. Tror inte att de hinner läsa detta nu i kväll eller sitter du här T och läser :) Vi ska bjuda på kycklingfilé med dragonpotatis och bearnaisesås.

Vi har världens största soffa och så sitter min kärlek på bordet? !!! Nä det fattade jag inte. Önskar er alla en trevlig lördag kväll och E-L hoppas att du är super nöjd med din dag i dag :)

fredag 22 november 2013

Matlagning

Det är så kul och laga mat när det är till något speciellt. Vi ska ha middags gäster i morgon och jag har gjort något som jag kommer att bli super gott. Jag har inte gjort det innan så skulle de nu inte vara gott så får vi gå till pizzerian och handla något. Men jag har starka känslor på att det kommer att bli supergott. Middagen och till kaffet är klart sen var det ju om vi skulle ha lunch men då har jag en ide vi får väl se i morgon om den faller alla i smaken. Det beror ju på när vännerna kommer.

I dag så var jag och hälsade på barnbarnen Lundkvist och det var ju trevligt som vanligt. Mysigt och träffa sonen och få lite tid med honom det var ett tag sedan.

Jag har fått mina nya glasögon och ingen ser att jag har nya. På jobb fick jag säga " Oj vad jag ser bra ut, då tittade de på mig frågande med höjda ögonbryn. Ja jag har ju nya glasögon. Vilket skatt där blev. En av tjejerna sa när någon passar bra i glasögon så är det svår att se när de byter så jag tror nog på henne.

Nu är det ute på jobb att jag ska byta skift, jag är inte ett dugg oroligt för dem jag ska jobba med. Den ena sa va kul det kommer att bli bra. Tror jag med. En annan jobbe kompis sa herregud vet du vem du ska jobba med? Ja det vet jag. Någon sa de kan tving oss till vad som helst. Jag har valt själv säger jag. Jaha har du det är ju treskift. Precis jag vet och jag vill. Min vän sa va kul då jobbar vi samma skift ibland och är lediga samtidigt också. Jättekul. Det finns delade meningar om allt men det är tradigt när folk bestämer vad man ska tycka och känna och jättetradigt när de snackar så mycket om saker de egentligen inte vet något om.

Nu ska jag städa toaletterna, kul så här en fredag kväll :)

tisdag 19 november 2013

Kalendern

Äntligen har någon fattat mina behov. Äntligen en kalender som sträcker sig från slutet på oktober 2013 till februari 2014. Kanon bra. Jag bara älskar när jag har en ny tom bok som jag kan börja skriva i fylla i alla födelsedagar och andra viktiga datum. Jag väntar på tre paket men inget kom i dag. Men som man säger inget är som väntans tider.
Egentligen skulle jag ha tränat i dag men jag åkte till Ikea och köpte nya glas och en sväng till Akademibokhandlen. Sen hem och pussade Thore hej då vi ses på lördag morgon.

måndag 18 november 2013

Planering av hemligheter

Ja det kan jag ju givetvis inte berätta här eftersom jag har några barn som läser här. ;)
Men i dag när E-L o O var här så gjorde vi upp lite planering inför framtiden, vi har hur kul som helst när vi gör det vi skrattar och fnissar som jag vet inte vad. men roligt är det.
Jag fick låna två böcker av henne, jag tänker inte skriva vad de heter för jag kommer inte i håg det de ligger på stolen bakom mig men jag orkar inte resa mig och jag har redan frågat Thore ett fler tal gånger om han kan ta saker till mig. Så det är nog nu. Tycker jag.

I morgon måste jag inom Väla och köpa en ny kalender för nästa år 2014 för det börjar och fyllas på med lite saker som blodgivning, hur jag jobbar, middagar och andra saker. Jag bara känner att jag kommer att glömma bort något.

Vi har bestämt oss nu att vi hoppar över NY nästa år. Vi får väl ta det nästa år igen. För nu är jag allt lite sugen på det. Det finns massor med städer som jag skulle vilja åka till vi får väl ta lite mindre semester på sommaren och göra en stads resa på vår eller höst i stället. Det är så mycket man vill göra och vi måste göra lite annat än bara köra motorcykel.
Nu ska jag fixa till inför morgondagen.

Mörkret sänker sig

Fasiken vad det blir mörkt snabbt. hade faktiskt varit bra med snö för den lyser ju upp lite nu är det bara mörkt och tradigt.
Kallt var det när jag kom hem för Thore hade varit i väg hela dagen nästan men nu värmer brasan varmt och skönt.

Middagen i lördags blev en succé super gott var det till och med bären i såsen. Massor med beröm fick vi. Det är alltid kul när det blir uppskattat. Cheesecaken var super god. Mums. 

I söndags så tog jag och Ritha tåget till Hyllie för att gå på Emporia jättetrevligt tyckte vi. Ända till vi kom dit. Nä det var inte något att hänga i julgranen. Vårt Väla är mycket finare. Så klart var det fint där också på gatuplan men där uppe var det för tråkigt såg ut som en lågpris affär. Nästa gång vi ska iväg så blir det Väla eller stan som får besök av oss. Men hela dagen var inte till spillo för vi hade det så klart trevligt och massor att prata om. En god lunch åt vi.

I dag så blev det bestämt att jag ska börja att jobba 3 skift igen det ska bli spännande ny gamla arbetskamrater blir det och en linje som jag inte har varit så jättemycket på. Men det ska nog inte bli svårt att lära sig den. En del kan jag redan där.

Nu kommer snart E-L och O på ett besök, ska bli trevligt.

lördag 16 november 2013

Oväntat besök

Jag började fredagen med att få 1,5 timmes massage av Petra på Eco Face i Mörarp, givetvis så var det super skönt. När jag kom hem så kom Åsa och hon hade pågarna med plus farmors lilla Ella fjälla. Vi fick en heldag tillsammans, lunch lekan film och fika plus en massa bus. När de hade åkt så gjorde jag en rejäl köttfärslimpa som vi skulle ha till middag och ett par middagar att stoppa i frysen också.
Då kommer det en grå bil och den stannar och jag tänker varför stannar Daniel på gatan han kör ju alltid upp på garageinfarten. När jag tittar ut nästa gång ser jag att det är våra vänner Camilla och Mike. Va kommer de i kväll!!! hjälp maten är ju inte klar. När Camilla ser mig genom fönstret så säger hon till Mike Nä det är inte i kväll för Ethel har skjorta på sig. Haha när det brukar jag kanske inte ha vid festliga tillfällen. De hade tagit fel på dagen. Men nu när de var här så var det bara till att bjuda på kaffe mat ville de inte ha. Så det blev ett par timmars gemytlig mys.

Telefonen ringde barnens signal, det var Ella som ringde för att berätta att hennes mamma var dum. Hon fick inte tända de stora ljusen. ( hon hade jonglerat runt med tändstickan så Cissi säger till henne att det är farligt och då blev Ella förbannad.) Hon vrålade att hon skulle ringa sin farmor och berätta. Hon var så ledsen så det gjorde nästan ont, stackars lilla Ella Fjälla så synd om henne. Men hade hon lyssnat och gjort som hennes mamma sa så hade det inte blivit så. Men roligt att hon ringer sin farmor för  att få tröst. Daniel sa bara kom och hämta henne. Haha ljuvliga unge.

Vi ska ha middags gäster i kväll så igår började jag med maten, Tjälknöl av rostbiff potatisgratäng med tranbärssås. till förrätt en toast Skagen, det blir ingen efter rätt utan vi tar en cheesecake till kaffet i stället, Den här tjälknölen har varit i ugnen hela natten och legat i lagg sedan i förmiddags.
Nu har jag vilat en timme här i soffan, jag har jobbat i dag. Så nu är jag snart klart för att dra i gång det hela för i kväll kommer Camilla och Mike på middag :)

tisdag 12 november 2013

Tjuvar och banditer.

Nu i kväll när jag körde hem så blev jag omkörd här i byn så det rök om det hjälp tänkte jag här är ju stopp. Det märkte de försent kan jag säga,  en blå blinkande bil bakom mig så jag svängde höger i stället för vänster. När polisen kom fram var de redan borta.

När jag kom hem fick jag köra igen för precis när jag stannade så kom två gående som jag inte kände igen så jag tog det säkra före det osäkra och körde en sväng. Byn vimlar av poliser och några krockade bilar.

In kom jag i alla fall efter en bra stund. Jag träffade på en eskort kille för gå in själv vågade jag inte. Nä hade jag inte träffat denna gentleman så hade jag åkt hem och väckt min käre Daniel. När jag väl kom in så skakade jag så det var nästan omöjligt att ringa Thore och när han väl svarade han var vaken så darrade jag värre än jag vet inte vad. Fy för helvete så rädd har jag inte varit på väldigt länge.
Samtidigt blir jag så förbannad att det är någon som ska göra så jag inte vågar parkera min bil och gå av den och gå in i mitt hus. Nu sitter jag här och tänker så bra det hade varit om Thore hade varit hemma en trygg famn att krypa upp i.

Kan inte sådant här hända någon annanstans dit jag inte har någon längtan att åka.

söndag 10 november 2013

Mårten.

Efter en ansträngande vecka  på jobb så tog jag ett övertidspass också. När jag kom hem så var Mia här på besök. Alltid lika kul när barnen kommer hem.
Nu är äntligen Åsas kejsarsnitt läkt det har varit segt men nu så. Äntligen fick hon ge sig ut på en jogging tur. Som hon har längtat.

I fredags så fick jag reda på min löneökning nästan skrattretande summa men man får väl vara glad för det lilla för det var verkligen lite. Vi har lite om ändringar på jobbet också, några går och några blir fast anställda. Jag trivs inte så bra där jag är nu, skulle mycket väl tänka mig att jobba tre skift igen. Jag väntar på mitt samtal med chefen så får vi väl se vad som ska hända om det går att ändra på något eller jag ska bara bita ihop. Något nytt jobb är nog inte att tänka på det är inte så många av mina gamla kamrater som har fått något nytt än, och min utbildning inget att hänga i julgranen. Jaja vi får väl se hur det blir. Det är inte svårt och köra till jobb men det hade varit bra om det hade känts kul också.


I går så var vi och våra vänner M och H på gåsa middag på Spångens Gästis så jättetrevligt var det. Som vi skåningar säger möe mad go mad och mad i rättan tid. Oj vad det var gott. Vi började med svartsoppan med innan krås, sen var det gås vars ett lår och så massor med köttbitar potatis gelé inlagda gurkor rödkål och broccoli. Mums vad gott det var till efterrätt var det skånsk äpplekaka med vaniljsås. Kaffe och spettekaka. Jodå jag har ätit i dag också med inte så mycket. Vi hade en sådan härligt trevlig kväll som vi avslutade här hos oss.

I dag så ringde Ella hon hade det tråkigt hemma och längtade efter farmor. Eftersom jag skulle köra en runda till lillsyrran så frågade jag om hon ville följa med. Det ville hon så klart. Vi hade en mysig eftermiddag med massor med prat. Ella pratar lika mycket som jag gör på en dag fast hon gör det på en eftermiddag. Haha det ligger i släkten.

Denna veckan om kommer är ganska lugn eftersom jag jobbar eftermiddag lite grejer har jag att göra på förmiddagarna. Jag ska äntligen kolla synen och ha nya glasögon. Tror nästan att jag ska prova linser igen.

fredag 8 november 2013

Skäralid ravinen eller rabinen.

 
Alla våra fem barnbarn kom på torsdagen, en åkte hem så blev det fyra kvar. Det skulle fixas och trixas med packning och mat. För på fredagen så stod den stora utflykten på tur. Mia kom kl 0900 så vi körde iväg till Skäralid. Där ska vi vandra Liagårdsrundan. Först gick det uppför och så gick det uppför. Lite plant och sedan så gick det uppför igen. Jag måste ju bara säga att våra barnbarn är super duktiga. Ella 4 år och Leo 3 år traskade på utan gnäll fastän det var jobbigt. När vi väl kom upp så tog vi en paus.
 

Ella hittade en bra fotograferings sten.
 

Mormor och Leo blev också fotade på den såklart. Fint som snus.


Behöver man rulla runt i löven med pinnarna så får man väl göra det. Leo hade fullt jobb med att hålla reda på sina pinnar.




När vi kom fram till Liagården så var det gillnings dags. Vi hade ju korv med när väl röken hade lagt sig så kunde vi grilla. Liagården är ett fint ställe med övernattnings möjligheter och så finns vatten i en rickepump det finns toa utan ljus men dock. När man berättar för ungarna att det var så förr att man bara hade vatten ute på gården i en sådan här pump så tittar  de på en precis som jag skulle ljuga lite.



När man har gått upp för så måste man gå ner för också. För meningen med denna turen var ju att vi skulle vandra i ravinen eller som Ella sa rabinen. Lite förrädiskt är det att gå där när det regnar och är blött på löven. Det blir ju halt som tusan. Ett rejält tag i Leo så gick det bra, När Thore och de tre pågarna var nere så släppte vi Smokie till Thore. Jag och Ella gick på snedden ner så vi inte skulle trilla.


En bro skulle vi över och det gick bra men det tog ett tag innan vi kom över för här behövdes en kisse paus. Så pågarna fick ta en paus och vänta på oss. Nu har det börjat regna på riktigt och det var lite synd men det var ingen av barnen som kommenterade de. De bara gick på som bara den.

                                            
                                         Här sitter två tomtar och väntar på snön.

Nu är vi riktigt blöta och det är besvärligt och gå på spången så det var tur att dessa två ljuvliga kan hålla varandra i handen. På ett ställe så höll Ella farfar i handen och då trillade hon och slog knäet i en sten vilket gjorde att hon blev ledsen. Så får man ju skälla på sin farfar. Ella- Du gick ju på den lätta sidan och jag på den svåra, jag ska inte hålla dig mer nu ska jag hålla farmor, jag håller aldrig pojkar i handen mer jag ska bara hålla flickor. :) Nu var det nog mer än jag och Thore som hörde det. Härliga unge.
Lite spännande tyckte de att det var när vi såg utsiktsplatsen på Kopparhatten när vi var nere i ravinen. När vi var där uppe så såg vi ju inte ner i botten på ravinen för alla träd.


 Eftersom det regnade så väntade vi med sista fikan tills vi kom fram till Skäralid och vindskydden där. Men då smakade det supergott med fika.



När vi kom hem så fick alla duscha en efter en. Isac först och Thore sist. Jag tänkte att Leo kunde duscha när han kom hem till föräldrarna men det ville ju inte han. jag behöver duscha nu sa han. Okej mormor är inte svår att övertala. När han väl kom i duschen så skrek han jag tycker inte om vatten. Nähä men vatten har man i duschen så skrattade Ella. Herre min gud vilket liv här var.



I allt kaos med dusch och mat och så vidare så skulle Isac målas och bli fin till halloween  party. Precis när jag började måla honom så kom Åsa och Marcus och Elias. Givetvis så började Leo och skrika när de kom in men tystnade snart när han förstod att de skulle stanna. Åsa målade Isac Markus fixade en god middag och jag tog hand om Elias. Bra fördelning på jobbet. När det var dags och köra Isac till festen så började alla och säga jag ska åka med. Nä sa jag jag kör själ. Herregud vilket liv på Ella Leo och slå lite med Jacob. Som tur var så var det lugnt när jag kom hem. En lugn kväll blev det tillslut. Isac hade det jätteroligt på festen han tyckte också att det var skönt när han kom hem igen och bara satt lugnt i soffan och spelade wordfued med mig. Tänka sig att dessa fyra ungar har gått en runda på 7,5 km. Att Isac och Jacob skulle klara det visste jag men det var lite tufft med Ella och Leo. Men eftersom föräldrarna inte var med så gick det ju bra. På lördagen så tog vi det lugnt det blev massor med datorspel de spelar mind Craft och Ella kollade gamla filmer från 90 talet med vår familj. hon gillade avsnittet när Daniel och Åsa bråkar. Det var en lugn lördag. När barnen hade åkt hem så somnade Thore i soffan och jag satt i och läste tidningen. Sen åt vi en god middag och så blev det tidig säng.

Söndagen ägnade jag åt städning och Thore också en stund sen åkte han i väg med Ycc kompisar. Hyggliga mannen. Men det är skönt och städa själv eftersom jag gjorde den där riktiga städningen när jag tar allt.

tisdag 29 oktober 2013

Stormen

Igår när jag kollade mailen på jobb så var där ett från chefen som det stod att om man var orolig för vädret så fick man åka hem efter som det var klass 3 varning. Säkerhet först som det heter så man skulle ta det med stor försiktighet. En av tjejerna som har gård ringde hem och där var det kaos, portar som blåste bort och ingen ström. Några åkte hem för de var lite oroliga men jag ringde till Thore och frågade hur han hade det hemma bra han var hos Daniel.

Jag har tre vägar jag kan köra hem. En genom två skogar, motorvägen och en annan lite större väg. Jag läste på HD att det var strömlöst i Mörarp. Där bestämde jag mig inte sjutton vill jag åka hem för att sitta i mörker. Nä jag jobbar på stormen ska ju mojna senare i kväll och jag jobbar till 2250 så det är nog lugnt då.

När jag körde hem 2245 så var det lugnt det blåste rejält men ingen fara att köra, jag valde den lite större vägen och när jag svängde av till en lite mindre väg så var det lite små grena som låg här och där men det var bara till att köra lugnt så man hinner och väja för de. Ett träd låg i gropen men där var ju inte jag. När jag kom hem så var allting lugnt här hemma och ström hade vi haft hela tiden. Det var nog klokt av mig att jobba vidare så sparade jag de flex timmarna för givetvis så var det egen ledighet man fick ta. Bättre och spara det till när snön kommer om det blir kaos då.

I dag när jag skulle ta min runda så bestämde jag mig för att promenera kollade vilket håll vinden låg på så jag fick den i ryggen mesta av rundan. Haha det gick så lätt att springa när det var medvind så det var bara till och springa och när jag hade 1 km kvar och motvind så var det bara lite motstånd så det blev en bra runda trots blåsten.

Nu är det dags att laga lunch dessa förmiddagar går så himla snabbt.

söndag 27 oktober 2013

Busväder

Nu så här på söndagskvällen så blev det ett riktigt busväder. Regn och blåst, skönt att man kan vara inne.

Jag är helt färdig denna söndagkväll, det har varit en tuff helg med utgången i fredags möte hela lördagen och en härligt god middag med goda vänner. Massor med härliga skratt hade vi och diskussioner . En var att vi fyra ska åka till New York eller inte. Jag är inte så jättesugen på USA men nä vi har inte bestämt oss än. Vi ska kolla runt lite här på nätet så får vi se hur vi gör. Det blev inte så väldigt sent men ligger man lite efter med sömnen så blir det segt.

Givetvis så har vi ställt om klockorna.

I dag så har vi varit och lunchat hos Åsa och Marcus vi grattade Marcus som fyllde 29 år i går. Ett presentkort på Ikea blev det i paketen. Elias sov hela tiden vi var där det blev desto mer bus med Leo. Jag sa att Åsa var min flicka nähä min flicka sa han då. Härliga unge. Han fick välja om han ska åka med Åsa på torsdag till Hanna eller komma hit till mig och leka med Ella. Inget svårt val han valde Ella.

Nu i kväll hade vi en Ycc träff på Milano på Ättekulla så vi åt en god middag där. De har en ganska god meny inte bara pizza utan lite annat också.

lördag 26 oktober 2013

Bilden till katalogen

 
 
Här är bilden som jag fick av fotografen.
 

Framtid

I torsdags kl 1555 kom jag in på framtid för att köpa en video tanten var en riktigt surtant och vi stänger nu kl 1600. Jaja sa jag men klockan är bara fem i. Jag ska bara ha en video, det har vi här sa hon. Bra då tar vi den överste, ja men där är ingen fjärrkontroll, det behöver jag inte säger jag. Så börjar hon och greja och säger till sist att ja jag vet ju inte var de är och han som har hand om detta har ju gått för dagen. Men säger jag ingen jag tar den överste för 100 kr jag vill inte ha fjärrkontroll. Jaja säger hon då får du den för 50 kr.

Nu har Thore kopplat in den och den fungerar alldeles utmärkt den kommer att duga bra till barnbarnen och kolla på gamla filmer.

I går var jag ute med jobb, jag möte upp allra bästa Ritha vi tog ett glas vin på BA för att uppdatera varandra om den sista tiden som vi inte har pratar med varandra. Sen träffade vi de andra på Edelweiss för en god middag, nu var den inte så god bara så där. Stället är ganska så sunkigt toaletterna var super sunkiga och det är inte bra när man är kvinna. Dit kommer jag inte att gå fler gånger. Vi hade kul vi som var där. De stora gänget kom ner till stan lagom till jag skulle ta tåget hem.

I dag så var det kontaktperson, och medlemsmöte med Ycc vi pratade om den gångna säsongen och vinter säsongen. Sen var det årsmötet som diskuterades. En del saker faller på plats och en del har vi långt fram för oss. Nu ska jag leta efter någon som kan sponsra med lite olika saker "pengar" och få ha sitt namn med på våra inbjudningar och runt om på träffplatsen.

Nu är det dags och gå in i förvandlingsrummet middag med goda vänner ikväll.

onsdag 23 oktober 2013

Roligt samtal.

Jag satt på och hade middag när min telefon ringde. Hej jag heter Björn Månsson och är fotograf. Det vet jag för vi känner nästan varandra.
När Åsa gick i nia så var hon hos Björn och praoade. Björn hade fått mitt nummer från Eurofire i Fleninge där vi köpte vår kamin. Han undrade om han fick komma och fota den till deras katalog. Vilken kul idé sa jag kul bara kom du. På onsdag kl 1600. Jag måste fråga sa jag vad får jag ut av detta. Det brukar firman ordna sa han och vad visste inte han.

I dag prick 1600 så kom han, jag tände en fin brasa och han riggade kameran, tittade lite smått i påsen som jag fick från honom som han hade hämtat hos Eurofire. Tillåt mig och le lite granna. En burk med tänd briketter 69 kr och en flaska med glasrengöring till kamin rutan 69 kr. Jag förstod att jag inte skulle bli rik på detta men va fan är detta för något.

När vi köpte kaminen så skulle vi bli kompenserade för att vi fick vänta i 3 månader på den samma kompensation som i dag. :) Nä jag ger inte mycket för den firman de är inte ett dugg rädda om sina kunder. Jag kommer inte att spendera några flera pengar där inte. Jag ska till och med klaga lite till dem, kaminen tappar färgen och det tycker jag är väldigt dåligt så det ska jag ringa om. Haha jag får kanske en burk briketter :)




Eurofire i Helsingborg Logotyp

Jag får bilderna i morgon och det ska bli kul och se dem Björn är en duktig fotograf så jag har höga förväntningar på bilderna.

Nu har vi vara två dagar kvar denna veckan det är verkligen bara måndag och fredag känns det som.

söndag 20 oktober 2013

Fest med okända människor

Vilken trevlig kväll vi hade i Ekeby hos D och R, det var folk från Åstorp Höganäs Riseberga och Skäralid. Ett par hade vi träffat innan men bara de lilla, Men det känns som vi känner varandra för vi har massor med gemensamma bekanta, de andra var första gången. Men egentligen inte för den ena killen K har jag gått i skolan ihop med. När jag gick i tredje klass i Riseberga skola så gick han i första klass i samma skola. Vi var inte speciellt många som gick där men tyvärr så kommer jag inte ihåg honom. En annan L är lika gammal som Thore också uppväxt i Klippan men där var ingen klocka som ringde.

Det blev massor med mc snack eftersom alla kör. En kväll väl värd att minnas nu i höstmörkret. God mat och god dryck och så massor med skratt bättre än så kan det inte bli i goda vänners lag.

Denna gråa söndag tillbringar Thore i garaget och jag i soffan med en god bok som jag har lånat av E-L. En timme till ska jag läsa sen är det en promenad som står på programmet. Helt rätt jag ska promenera inte springa.

lördag 19 oktober 2013

Telefonsamtalet.

I går mitt i Dobidoo så ringer telefonen vi hör på signalen att det är något av våra barn. Jag svarar och det är Isac. Han frågar om de kan komma på torsdagen när det är höstlov och stanna till söndagen. Jag kollar i min almanacka ha sa jag där står ju redan barnbarnen kommer. Bra så han puss och hej. Jag hör att han säger till Daniel det har hon redan skrivit upp. Ja det var bestämt. Det tar bara ett par sekunder så ringer telefonen igen samma signal. Hej sa jag, roliga ni är sa Daniel vi måste ju bestämma ni kan ju inte lägga på bara . Vadå det är ju bestämt. De kommer på torsdagen och åker hem på söndagen vad mer ska bestämmas? Jodå det var ett par små saker. Så nu är det helt klart :)

Vi ska vandra i Ravinen i Skäralid och vara monster vi ska skrämma alla vi möter och bara för att vi ska vara riktigt skräckinjagande så tar vi med Smokie och Mia.

I dag fick jag också ett telefonsamtal samma signal med ett annat barn. :) Mia ska vara chaufför till oss i kväll när vi ska till metropolen Ekeby på fest. Det ska bli jättetrevligt. Vi är bjudna till D och R och det är första gången som vi träffas hemma. Annars så har vi mest träffats med hojarna och på farmen.

Jag har beslutat mig för att ta ännu en cortison spruta i min axel för nu kan jag inte ha behå bandet uppe ordentligt och jag hatar när det hänger ner över halva armen. Som tur är finns ju axelbandlösa så det får de bli till festen. Det är ju några år sedan jag kunde vara utan helt och hållet.

Thore har fixat klart garaget nu på skivor i taket och isolerat det, en ny hylla är under uppbyggnad där ute så snart kan vi väl få det ordentligt där. Även krokar till trädgårdsredskapen är inhandlade och ska upp. När väl sakerna är inhandlade så går det undan för honom att fixa till. Jag gick in i förrådet i går för att ta en räfsa men jag blev så irriterad över röran så jag började städa där och en del grejer vågade jag slänga en del la jag i en hög och det krävde en ordentlig förklaring till varför det var bra att ha. Jag gillar inte och spara på bra och ha saker som aldrig används. Det bästa som finns är röjning av saker som inte används. Nu är det inte bara i garaget som detta händer utan även inne i huset. Den 1 december har vi bott här i 1 år och det finns en del saker som vi inte ha använt så här inne kommer också att bli en rensning.

När jag var ute och sprang innan i dag så möte jag två bilar på Bjuvsleden och två på Tågarpsvägen två bilar på Mörshögsvägen och en person. Klockan var 1130 så egentligen skulle jag ha möt och sett flera människor, i går kväll när vi tog kvälls turen var det bara jag och Thore som var ute inte ens en med hund möte vi. Lite konstigt är det ibland var alla människor är. Jo jag vet hemma, på jobb, framför tvn, eller datorn.

söndag 13 oktober 2013

Elias Valter

 
Här har vi Elias Valter Ludvigsson.
 

Mia är fadder till honom och han var så söt och skrek sig igenom hela dopet. Det var inte så kul och vara i kyrkan inte. Så mycket som han skrek här har jag inte hört honom skrika på dessa 3 månader han har levt. Elias hade en dop klänning på sig som kommer ifrån farfars mors släkt. Det var farfars mormor som sydde den och den har blivit använd massor med gånger genom åren. Farfar pappa farbror Johan och Leo har haft den. 102 år gammal är den.




Leo skulle hälla upp dopvattnet men han ville inte själv utan skulle ha sina kusiner med sig då gick det bra. De spillde inte en droppe. Prästen var superbra en trevlig kvinna.


Här har vi två som verkligen läste psalm boken både upp och ner och på rätt håll.

 

De varken skrek eller sprang runt bara lite upp och ner och det kan man väl få göra. Det var ett lättsamt dop och efteråt var vi på Campus restaurangen och åt en god lunch som Marcus hade gjort.

Vi tog tåget hem för vi åkte med svärföräldrarna dit, vi var bara hemma och tog bilen för vi var bjudna till E-L och O på middag som vanligt så var det en trevlig kväll.


När två blev fem.

I måndags så var Daniel med familj hemma. Daniel bara älskar och sitta och titta på en brasa. han eldade så jag fick öppna dörrar  och fönster bara för att kunna vara här. Busungen. :)
 

I torsdags så var jag och lämnade blod. Jag blev väldigt förvånad över mitt blodvärde 136, jag ligger alltid mellan 125-129 så jag är vad de kallar för låg. Så högt har jag aldrig legat men det var bra så de så då är det väl det.
En fin t-shirt fick jag med hem som tack för besväret till Thore. Gasen i botten hem till Barnbarnen för Ella och Jacob skulle på simskola. Precis när vi ska köra så säger Isac, kan du köra den blåa bilen. Självklart kan jag det jag kan köra alla bilar. Bra så kan jag, Jonatan och Albin följa med. Ojdå tänkte jag hur ska detta gå men okej då men ni sköter er, javisst sa de. Kan ni simma?. JA. Bra då kör vi.

När vi närmade oss Filborna badet så fick de lite förhållningsorder. Själklart så höll de dem. Härligt.



Här har vi Ella fjälla som fick bada själv efter som de stora grabbarna skulle bada i den djupa basängen. Men det klarade hon galant. Jag hade ju inga badkläder med eftersom de bara skulle på simskolan.

Här har bi grabbarna bus och grus. Isac Jonatan Albin och så Jacob. De var super duktiga alla fem så detta kan vi göra om flera gånger.

onsdag 9 oktober 2013

När det blir extra glatt.

I dag efter jobb körde jag till Väla för att leta lite kläder till Dopet på lördag. Hittade ett par strumpor så det kan bli en intressant dag. Lite besviken var jag när jag kom hem. In med bilen i garaget så klart och så tog jag in posten hela högen.
 
 
Foto: Detta var med posten i dag. Paparazzi fotografen tog mig o Eva-Lotta Nilsson på bar gärning :) tack min bästa vän :)
 
Jag lägger posten på bänken och plockar lite med det jag hade med hem. Så dags för postgenomgång. Titta vilket fint kort jag fick av min bästis E-L det är vi som har lyckats klättra upp i äppleträdet med vars ett glas vin. Givetvis så kommer det en paparazzi precis och fångar in oss på bild. Den här paparazzi behöver pengar så han tar massor med kopior på kortet och så säljer han det vidare på allehanda marknader. Vi som är så generösa vi bjuder på detta.
 
Jag blev så himla glad. Tack min vän.


söndag 6 oktober 2013

Vilken helg

 
I fredags så tog vi tåget in till stan eftersom jag skulle lämna blod. Kollade på nätet när där var öppet, till 1530 kanon då behöver vi inte stressa. Vi kom dit kl 13 och då hade de stängt kl 1230. Jag blev riktigt förbannad. Det är andra gången som jag kollar på nätet och så står det en tid där och en annan på dörren. De kommer att få ett mail av mig innan helgen är över. Att det var så i somras kan kvitta men inte nu när det ska vara vanliga tider.
 
Det var matmarknad i stan ganska trevligt och gå och kolla där.
 
 
 
Vi tog en lång promenad i stan med slutmål Maria Park. Det är en vacker stad vi har givetvis extra vacker när vädret är fint. Fast det blåste så var det superskönt.


Leo blev glad när vi kom för det visste han inte om. Vi hade varit inom på Fahlmans och köpt nybakade kanelbullar på kanelbullens dag. 80 kronor för 4 bullar. Det kostar på och ligga på topp. Som tur är så händer det inte ofta att jag köper på bageriet. Som E-L sa bättre och baka själv. Vi hade en mysig eftermiddag med ett barnbarn som lekte hos kompis efter fikan och ett barnbarn som bara sov.
Vi tog en promenad ner till stan och då gick vi en annan väg än vi gjorde när vi gick upp. När vi kom ner till stan så gick vi till Pitchers och käkade middag där mycket folk och givetvis en massa arbetskamrater. Så är det när man går ut i stan, både på gott och ont. Thore tycker väl inte att det är så kul men nu tänkte jag på honom så jag bara hälsade. Vi fick vänta på tåget en halvtimme så vi gick en runda på Knutan och kollade in folket och så tog vi en genomgång av Bishops Arms där fanns flera McNeilare. Vi gick ner till tåget och väntade där i lugn och ro.


I går lördag så kom Elias och Leo tidigt för Åsa och Marcus ska på bröllop och innan ska de hinna sjunga för Thore som fyller år snart. Barnfritt övernattnings bröllop ammande barn får följa med. Men vi jag Åsa och Marcus bestämde att Elias också ska sova över. Vi ger honom tillägg på flaska så får Åsa ha sin pump med och pumpa ut. Alltid spännande när de sover över. Leo är hundra han sover som en stock från de han ha lagt sig till han vaknar. Likaså denna natten från kl 2000- 0900 vad säger ni om det?



Det var ett lugnt födelsefirande kära svärföräldrarna var här och J-Å de blev bjudna på lunch och kaffe med tårta. Svärfar tyckte tårtan var så god och sa, de va en god tårta vem har gjort den. Svärmor svarade Ethel så klart. Hon har så rätt så. Du tycker om allt som är sött säger svärmor till svärfar då var han snabb med att säga jag är ju så glad för dig.


Här har vi en glad påg. Han äter sover och skrattar. Ett litet skrik på kvällen men annars så är han väldigt mild och glad. Elias fick mat och så la jag honom kl 2230 sen sov han till 0415 fick mat igen somnade 0515 och sov till 1030. Då fick han mat igen och sen var han vaken en timme sen sov han igen till kl 1445. Somliga har tur som har sovande barn.
Det var absolut inga problem att ha honom och när Åsa och Marcus kom och det var dags för mat igen så tog han bröstet precis som vanligt. Skönt för dem att de kunde vara på bröllopet utan att tänka på honom.


Leo är det aldrig problem och ha han är så lätt så. Full med bus är han. Han berättar gärna historier från tiden när han var lite. "När jag var liten då bodde farfar hos mormor och morfar i detta huset då var jag där och hälsade på................" När jag var liten börjar han alltid med och sen kommer en sådan historia så man tänker hur kom han på detta. Givetvis så skulle man skriva ner så man har lite när han blir stor. Jag sa att Åsa var min flicka min dotter. Nähä sa han det är min flicka min dotter. :)



När de åkte hem så började jag och röja och dammsugaren åkte fram. När hemmet var i vanligt skick så sprang jag min runda och nu sitter jag här och väntar på att Thore ska komma hem från Kiviks turen med Ycc. Det var synd att jag missade den men vi hade ju lovat att passa pågarna det är inte ofta som de frågar och så var det ju bröllop. Sen är det väl ganska typiskt att det aldrig blir någon diskussion om vem som ska köra. Det var själv klart att jag skulle vara hemma och pågarna och Thore skulle köra. VA hur kunde det bli så. Typiskt. Hoppas nu att han har köpt lite must och glögg från Kiviks musteri.

tisdag 1 oktober 2013

Att erkänna när någon (mannen) har rätt.

Ibland tar det lång tid. Ända sedan vi flyttade ihop september -77 så har Thore hävdat att man sover bättre när det är svalt i rummet. Jag som hatar att frysa vill ha varmt och gott. Nu i sommar har vi på grund av vädret sovit med fönstret öppet och det har varit super skönt. Vi sover inte med fönstret öppet nu men har det öppet en stund innan vi lägger oss och absolut inte elementet på. I morse sa jag, det är skönt och sova när det är svalt jag sover bättre. Min kärlek tittade på mig och log så där stort som han brukar när han får rätt även om det tar några år. Det var inte svårt att erkänna att han har haft det under alla år. Det som har varit svårt är att lägga sig i ett kyligt rum inte helt lätt och ligga och läsa när jag blir iskall om händerna, jag kan ju alltid prova att ha vantar på mig :) Artrosen och vita fingrar värker mycket när jag blir kall. Men som sagt jag sover bättre så jag kommer nog på något för fingrarna till slut.

När jag frågade vad ska du göra i dag, svara han köra till Borlänge. Jaså säger jag det får vi se. Jo sa han så är det. Det tog bara 45 minuter innan telefonen ringde H från jobbet du ska vara på terminalen i stället. Så där jag nu fick jag ju rätt :)

Något som jag hatar är när jag har börjat på ett jobb och någonannan bara tar över. Jag jobbar med en sådan specialist. Jodå jag har påpekat det ett fler tal gånger. Nu hände det i går igen. Hm jag var på väg att säga till men så kom jag på om jag bara tittar på eller går och sätter mig så får jag lite energi över till jag ska gå hem. Jag kan ju redan jobbet som någon tog över så det var inget jag behöver lära mig, ska jag då kommentera det ? NÄ vill någon så låt någon göra det. Jag har inte behovet av att visa att jag kan för jag VET att jag kan. Men lite smått irriterande är det allt, nästa gång ska jag ta ett djupt andetag och säga varsågod. Då kanske någon kommer på sig.

Nu klipper Thore gräset och jag ska greja lite innan det är dags för jobb. Tror nästan att han funderar på att bygga ut vedskjulet i dag. Han ska ju inte börja jobba förrän kl 2300, lagom tills jag kommer hem. Jaja sen är han ledig i flera dagar.

söndag 29 september 2013

Svärmor 80 år

I går när Thore väl hade vaknat till liv så körde vi och gratulerade min kära svärmor och Thores mor på hennes 80 års dag. Nåja en dag försent men så är det med detta jobb. Det hade varit full rulle i fredags på den riktiga dagen. Alla barnbarnen utom ett kom och så alla barnbarnsbarnen utom 1 kom. Så uppvaktad blev hon.
Egentligen kan man inte tro att hon är 80 år för hon håller sig väl i trim. Ska man gissa är nog 70 år en bättre siffra för henne. Vi önskar så klart att få gratulera henne på hennes 90 års dag också.

lördag 28 september 2013

Sicket vackert väder

Solen skiner i da. Super härligt. Jag vaknade kl 0700 och tyckte att det var väldigt tomt i sängen. Ingen kärlek hemma. Jag älskar och ligga och dra mig och läsa så jag passade på och gjorde det eftersom jag inte hade någon tid och passa.

0730 kommer han hem in i duschen och sedan i säng. Jag ligger kvar och läser och ser så han somna ordentligt. För det är nämligen så att Thore tror att han inte kan sova på dagen, men det kan han visst bara han kommer till ro, det gör han bäst med mig vid sin sida. :) Jag kollade efter 20 minuter om han sov nähä tittar med ett öga jag läser vidare och till slut så sover han djupt. Bara han nu inte vaknar om två timmar. Nu har han sovit i 4 så jag hoppas att han sover en till för det behöver han, och han kommer ändå att somna i tid i kväll.

Jag har verkligen tagit det lugnt och varit tyst som en mus. Jag sprang Magnihillsrundan 8 km i detta härliga väder, snart ska jag ut och tvätta min motorcykel.

onsdag 25 september 2013

Smen på Skramlan

I lördags kväll var vi på middag hos vännerna M och B. Där träffade vi E och L så himla kul. De var ett bra tag sedan vi träffades alla sex. Vi hade en härlig kväll tillsammans med så mycket god mat och dricka och massor med skratt. Vilka historier vi berättade. Ganska kul var det när vi kom för klockan slog exakt 1900 när vi knackade på. Mats hade precis berättat att vi alltid är punktliga och att E och L alltid kommer lite sent. Så var det denna gången också. Men de hade ett giltigt själ till och vara sena.
 
 
I söndags när vi skulle köra mc så hade vi två förslag på rastställe. Det första var Smen på Skramlan som ligger på Romeleåsen. Vi tog Jörgen i täten och så for vi iväg 8 hojar. Helt plötsligt så tyckte Nisse att han visste en bättre väg så han tog över täten. En U sväng blev det. Vi fick stanna i en korsning för att kolla karta och GPSer. Nisses visade till höger och Jörgens till vänster. ! Jaha vad säger papperskartan? Den säger vänster då tar vi vänster. Efter lite kom och men och en förfrågan så kom vi fram till Lisbeth och Thommy på Café Skramlan. Urtjusigt ställe vilken utsikt och så goda mackor och till en vettig peng. De har öppet hela året om, nu på höst och vinter  dock bara på lördag och söndag. Väl värt ett besök.
 
 

Efter detta så körde vi till det andra förslaget som var hötraktorn i Tomelilla. Ja så har vi sett den också nu är kl 1600 nu kör vi hem. Nä inte riktigt vi skulle ta små vägar hem. Men vilken tur jag hade det började regna så det blev raka vägen hem. Skönt vi var hemma 1815 så det var lite sent tyckte jag. Blöt och frusen var vi så en härlig brasa startade vi upp.
 
 

I måndags så tränade jag min styrketräning på Aktiverum och i tisdags så hade jag trapp och back träning i Pålsjö skog. Det var helt underbart väder och springa i. Lätt gick det inte men jag höll mitt schema. 3* trätrappan 3* stentrappan och 3* kinesiska muren och som avslutning Pålsjö backen. Jag var ganska trött när jag kom till bilen. Hem i rappet och in i duschen sen var jag färdig för sängen nästan. jag skulle skriva på min berättelse om hemliga resan men det orkade jag inte. Jag somnade rakt upp och ner i stolen som tur var så ringde Thore så jag hann inte mer än precis nicka till. I dag så var det styrketräning igen på programmet. I morgon torsdag så är det vilodag och simmet med busarna. Ella ringde innan och frågade om jag hämtade henne, gulliga hon. På fredag så är det intervall träning i Pålsjö direkt efter jobb.

I dag så var jag och köpte en blomma till min vän Karin eftersom hennes mamma Britta har lämnat oss. Det var en kul kvinna. Vi hade så kul ihop på Karins bröllop när vi satt sidan om varandra. Britta var så imponerad att jag förstod danska så bra. Nä du det gör jag inte men om du säger ja och jaså och javisst lite här och där och ler och ser intresserad ut så tror de att du har förstått allt :) Som denna ljuvliga dam skrattade. När jag frågade om hon ville ha ett glas champagne så sa hon, ja men bara lite för annars så blir jag så lesbisk :) Bra krut i damen som blev 87 år.

Det är så mörkt ute så jag tror att klockan är mycket mer än den är. Skönt det ska bli när det blir ljust igen :)

fredag 20 september 2013

Hela veckan

Lite slarvig har jag varit med bloggandet men tiden går ju så himla fort och det har varit en massa på gång här. Så nu kommer en bild kavalkad av vad som hänt.
 
 

Jag hämtade ju Ella på dagis och så var vi hos Åsa som klippte henne. Vi tog Leo med oss till gamle farmor och farfar för att hjälpa och klippa ner häcken.
 

Det gick fort med all denna arbetskraft som vi hade där. Barnarbete är förbjudet i vårt land men det är gratis och så länge de tycker det är kul så är det väl bara bra och jobba.
 

Alla barnbarnen sov över hos oss och det var en härlig kväll vi hade med taccos och godis så klart. Lördagen skulle Isac iväg och spela fotboll och Thore på möte så vi andra fyra tog en promenad till affären för att köpa glass sen blev det besök på lekplatsen. När alla barnen var hämtade av sina föräldrar så fixade vi oss för nu är det dag för kräftskiva.

 

En tur till vännerna i Markaryd för den årliga kräftskivan. Mycket trevligt och så gott det var. Men vinet som Carl-Jan Grankvist hade rekommenderat till kräftor var ingen höjdare tyckte jag.
 
Vi sov över och det är ju alltid så att första natten sover jag inte speciellt gott så lite trött var jag allt nästa dag.
När vi var på väg hem fick vi reda på att Ycc skulle köra till Gräddhyllan i Markaryd så vi for hem snabbt och bytade till mc kläder och körde i väg till Munka Ljungby för att möta upp vännerna.
 
Det blev en trevlig tur och extra kul var det eftersom jag inte var enda tjejen, Diana var med på sin snygga Victory.
Veckan gick i arbetes tecken och vi har varit flitiga med träningen.
 
 
 

I fredag när jag slutade jobba körde jag och hämtade vännen Annette och sedan hade vi en härlig eftermiddag och kväll här hos mig. Första gången hon var hos mig här i det nya huset. Hon tycket det var fint och det tackar jag för. Vi åt en god middag och hade det super mysigt.
 

Lördag morgon den 14/9 började vi med att sjunga för vår älskade Åsa som fyller 31 år. Sen bara det av till Hässleholm för att möta upp Yccare från hela Skåne och någon smålänning och några göteborgare. Vi körde runt och fram och tillbaka till slut så var vi i Skånes Tranås och skulle bo över på vandrarhemmet där. Lite festligheter och så en god middag sen var man mör så det blev som vanligt en tidig kväll. ¨Thore skulle så klart jobba på söndagmiddan så vi körde hem tidigt packade upp och fixade till oss för våra söndagsuppdrag. Thore ska ju tjäna pengar och jag skulle till Åsa och gratulera henne. En super mysig eftermiddag blev det. Både Leo och Elias var på bästa humöret. När jag skulle hem så körde jag inom Väla för att handla lite till Leos födelsedag. Jag hittade bra och fina presenter,

Först så besiktigade Thore skodan och håll i er den gick rakt igenom. Skönt nu kan han köra ett år till utan problem. Tror vi. Jag tränade på Aktiverum där jag har fått ett program som ska hjälpa mig med löpningen. Vilket jag tror på. Sen hämtade jag upp Thore utanför Åsas dörr för att hämta Leo på dagis. De hade sjungit för honom när de var i skogen. Vår lille treåring.
 
 

De bjöd på en god lunch och så en tågglasstårta så klart. Leo blev glad för sina presenter.
 

Här har vi far och dotter och de är verkligen fotogenika Thore sitter med båda armbågarna på bordet och gömmer sig bakom koppen och Åsa halvblundar.
 

Kolla här, här är två som vet hur man ska se ut på kort. Glittriga ögon och glada munnar. Leo visar bara hur gammal han fyller.
 

I går kväll torsdag så kom Ella till Farfar efter simmet. Hon ville så gärna vara ledig och då får man sova över hos farfar och farmor. Fredagförmiddag ägnade vi åt att tvätta bilar och motorcyklar. Skönt när man har proffshjälp till det.
 
 

 När pågarna hade slutat skolan så hämtade vi det där och så blev det en tur till Mölledammarna för att grilla en korv till mellanmålet. Hur mysigt som helst. Halvkall och halvrå grillad korv hur gott som helst.
 

 
Vi gick runt och till sist var vi framme vid den sista grillplatsen och där fikade vi bara och så gick vi in i den spökliga skogen. Där var vi på jakt efter monstren och så helt plötsligt så ser vi genom träden långt bort. Ett monster.
 
 

Vi smög oss fram och så ser vi monstret, en väldigt glad och trevlig hund som är 11 år gammal och väldigt glad för människor. Efter lite klappar så fortsätter vi, där kommer en till. Säker sa Jacob den är en farbror jaha och han ska plocka svamp. När vi hittade inget riktigt monster. Vi åkte hem i stället för lite lek och bus här. Pil kastning som farmor var bäst på. Nu sover de alla och det är hur mysigt som helst. I morgon ska klockan ringa 0745 för Isac ska iväg och spela fotboll. Vi andra får väl gå på monsterjakt.